Наскоро по HBO беше премиерата на Къмпинг“ с Дженифър Гарнър

...
Наскоро по HBO беше премиерата на Къмпинг“ с Дженифър Гарнър
Коментари Харесай

Първо впечатление: „Къмпинг“ с Дженифър Гарнър

Наскоро по HBO беше премиерата на „ Къмпинг “ с Дженифър Гарнър (aз гледах първия епизод по HBO GO) и към този момент имам първите си усещания, които мога да споделя с вас.

Ако не знаех, че този комедиен минисериал е акомодация на английския на Джулия Дейвис, който е нищо по-малко от шедьовър, щях да си помисля, че Лена Дънам (нейния „ Момичета “ също можете да гледате в стрийма на HBO) и Джени Конър, създателките на „ Къмпинг “, са огромни куражлийки. В същото време, с цел да се опише „ Къмпинг “, още веднъж просто не виждам по-подходяща от Лена Дънам, която умира да отпуска кройката на обществено допустимото. С две думи, този минисериал има всички предпоставки да бъде нещо доста положително.

И първото положително нещо в него е Дженифър Гарнър, една актриса, която аз не одобрявам особено заради имиджа й на American sweetheart – нещо глуповато, нещо клиширано, красиво, постоянно усмихнато. Е, ролята на досадна, посредствена жена, която е изтъкала себе си от клишета и обичайно държание, й пасва като ръкавица. За Дженифър Гарнър Лена Дънам споделя, че в случай че й кажеш, че си й откраднал гаджето, ще каже, че това си е твое право.



Гарнър е в ролята на хеликоптерната майка Катрин, която прави обикновени неща да наподобяват комплицирани „ планове “. Неслучайно, с цел да събере няколко души за рождения ден на брачна половинка си за уикенд на палатки, още в първите минути я виждаме прегърнала директория. Веднага излиза наяве, че това ще е един мноооого дълъг уикенд, в който Катрин ще се развихри в своето измислено измерение, в което командва и управлява всички и не знае по кое време да спре да приказва. Катрин се изживява и като фактор в обществените мрежи, тъй като има 11 хиляди почитатели в Инстаграм и няма нищо срещу да скача до обратен тласък за доста фотоси, до момента в който се получи същински жизнерадостна и непринудена такава.

Къмпингът не е напълно къмпинг, палатките не са тъкмо палатки. Ако всичко това е метафора, то тя е на посредствеността и имитацията, които ни задушават и заобикалят отвред. Хамаците в близост са повече за панорама и атмосфера, в сравнение с за прилагане и единственият минус е, че нямат независими тоалетни. Дивото пък май е някаква заплаха от мечки, за която обаче имат въздушна пушка, която по принцип Катрин не желае, тъй като „ не има вяра в оръжия “. Което въобще не й пречи да е първата, която я хваща, с цел да стреля слепешката и да избави групата от странни звуци на открито (мечка?).

Сериалът е комедия за едни неприятни хора, които са и неприятни другари. Просто засега не им проличава доста. Първото ми усещане е положително!

Епизодите излизат всеки понеделник до 3 декември в HBO GO и от 22:00 ч. по HBO.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР