Наскоро отпразнувахме четиридесетата годишнина на уолкмена, Apple пусна нов iPod,

...
Наскоро отпразнувахме четиридесетата годишнина на уолкмена, Apple пусна нов iPod,
Коментари Харесай

Защо продължаваме да си купуваме ретро джаджи

Наскоро отпразнувахме четиридесетата годишнина на уолкмена, Apple пусна нов iPod, а милениалите не престават да си купуват грамофони.
 IT’S OK - първият уолкмен с Bluetooth ни връща назад в 90-те
Първият уолкмен с Bluetooth ни връща назад в 90-те

Само против 63 $ старите ни касетки ще се радват на нов живот

Въпреки всички нови OLED екрани и 5G телефони, обществото ни продължава да употребява ретро джаджи, неизвестно дали от носталгия, или от непоносимост към цифровия свят.

Наскоро Райън Рейт, вицепрезидент на компанията International Data Corporation, която прави най-различни пазарни изследвания и разбори, заяви пред CNN, че фактически пазарът за ретро софтуерни артикули се радва на страхотни продажби.
 Снимка 433736

Според Statista, през последните четири години са продадени над 400 милиона грамофони, по към 12 милиона DVD плейъра се продават всяка година, а инстантните фотоапарати от рода на Fujifilm Instax са по-популярни отвсякога.

От Fuji оповестяват, че единствено за предходната година продадените бройки са над 10 милиона.

Рейт разкрива пред CNN, че тези трендове образуват сериозна пазарна ниша, която сигурно ще се резервира през идните години.
 Снимка 433737

Според него хората търсят способи да се отделят от непрекъснатата съгласуваност с мрежата и с безбройните мобилни приложения, само че без да губят нещата, които обичат, като слушането на музика да вземем за пример.

Това мнение споделя и Аманда Бренан, шеф в Tumblr.

" Инстантните фотоси са размазани, звукът от плочите е много по-лош от този на МР3-ките и стрийминг платформите, само че това кара хората да се усеща по-живи, обезпечава им по-реално прекарване ", споделя Бренан.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР