Наскоро интересът към една класическа теория на конспирацията се възобнови

...
Наскоро интересът към една класическа теория на конспирацията се възобнови
Коментари Харесай

Няма глупави въпроси: Как астронавтите са излетели от Луната с подобно нещо?

Наскоро ползата към една класическа доктрина на конспирацията се възобнови в обществените медии, откакто Род Мейсън попита в Twitter своите почитатели по какъв начин лунните апарати връщат астронавти на Земята.

Разбира се, хората побързаха да нарекат въпроса малоумен или да попитат за какво Мейсън се обръща към Twitter, а не към Гугъл. В края на краищата освен че е цялостно с информация, само че и има много страхотни фрагменти на лунни апарати по време на политане, както и доста видеоклипове на астронавти, които подскачат на Луната.

Както се вижда от горното видео, спускаемия уред се изстрелва с лекост от стартовата площадка.

" Двигателят за нанагорнище е стационарна ракета с непрекъсната двигателна сила с двигателна сила от към 15 000 N ", изяснява NASA на своя уеб страница. " Маневрирането се реализира посредством системата за ръководство на реакцията, която се състои от четирите модула на тягата, всеки от които разполага с четири камери с двигателна сила 450 N и дюзи, ориентирани в разнообразни направления. "

Няколко други консуматори на Туитър осведомят Мейсън, че тази двигателна сила е пристигнала от смесването на гориво аерозин 50 и окислител азотен тетроксид (N2O4).

Мейсън обаче продължава да не е изцяло уверен: " Значи това нещо, което е изобразено на Луната, просто е изхвърчало и е прелетяло през звуковата преграда назад на Земята? През 1969 година? "

Не. Лунният модул не е планиран за наново нахлуване в земната атмосфера. Възможно е също по този начин да се е считало за " неприятно образование " хората в спускаемите апарати да изоставят сътрудниците си на борда на лунния команден модул, който обикаля към Луната, и да се върнат назад на Земята.

Вместо това лунният модул се причислява към командния и се скачва с него.

На видеото нагоре виждаме по какъв начин екипажът се причислява към сътрудниците си и в края на краищата всички се прибират вкъщи (преди това обаче те се отървават от лунния модул, като го насочват към повърхността на Луната, с цел да се разбие). Първият лунен модул, който води хора до Луната - прочут като " Орел " - обаче не поема към лунната повърхнина. През 2021 година откривателят Джеймс Мидор прави калкулации на траекторията на модула, като открива, че той може би към момента обикаля към Луната повече от половин век по-късно.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР