Наскоро чакайки да се кача на полет, станах свидетел на

...
Наскоро чакайки да се кача на полет, станах свидетел на
Коментари Харесай

Машината за безотчетност — защо големите системи вземат грешни решения?

Наскоро чакайки да се кача на полет, станах очевидец на ослепителен образец за феномен в сърцето на Машината за безотговорност. Спътник е получил отвод да се качи на борда и се е молил на служителя на самолетната компания. Придружителят явно беше съпричастен - само че това беше политика на компанията. За страдание тя не можеше да направи нищо.

Бяхме очевидци на това, което Дан Дейвис назовава „ усвояване на отчетност “: обстановка, в която човешка система делегира вземането на решения на книга с правила, а не на различим субект. Ако нещо се обърка, никой не носи отговорност.

Началната точка на занимателната, проницателна книга на Дейвис е, че неконтролираното разпространяване на потъвания на отговорност е един от главните мотори на това, което историкът Адам Туз назовава „ поликриза ” на 21 век. Тяхното въздействие доближава надалеч оттатък разочарованите клиенти, безпределно арестувани до сервизните отдели „ компютърът споделя не “. Във финансите банковите рецесии се повтарят постоянно - само че малко обособени банкери...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР