Наскоро беше съобщено, че годишният обем на транзакциите с Биткойн

...
Наскоро беше съобщено, че годишният обем на транзакциите с Биткойн
Коментари Харесай

Биткойн задмина една от най-големите платежни мрежи в света

Наскоро беше обявено, че годишният размер на транзакциите с Биткойн е надминал този на Visa, една от най-големите платежни мрежи в света.

Блокчейн анализаторът и съосновател на Reflexivity Research, Уил Клементе, показа тази забележителна наклонност на напредък в обществената платформа X (Twitter).

Подробното разглеждане на графиката разкри две значими етапи, които провокираха внезапен скок в мрежовата интензивност на Биткойн. Първата настъпи по време на бичия пазар през 2017 година, последвана от историческия скок през 2021 година, когато водещата криптовалута се изстреля до най-високите си стойности за всички времена (ATH).

Въпреки това най-същественият скок на транзакциите се прояви през 2023 година, подхранван от известността на BRC-20 токените и Ordinals. Забележително е, че при започване на май се наблюдаваше непостижим скок в мрежовата интензивност. Макар че последвалият интервал на ниска волатилност докара до спад, през последния месец се регистрира доста възкръсване.

Забележително е, че миналата седмица означи значим миг, защото на 15 септември транзакциите за първи път надвишиха 700,000. Биткойн показва забележителна резистентност на фона на съмненията на крипто пазара. Първоначалните прогнози сочеха, че крипто зимата на 2022 година ще съставлява най-голямото предизвикателство във връзка с запазването на потребителите и разширението на мрежата.

Търсенето на блокчейн технология от първо потомство обаче остана незасегнато. Според неотдавнашна актуализация от Glassnode броят на портфейлите с BTC , притежаващи най-малко 0.01 монети, доближи нов исторически връх.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР