Насилието сред децата не е прецедент. Имало го е преди,

...
Насилието сред децата не е прецедент. Имало го е преди,
Коментари Харесай

Насилието сред децата: Дете, което не знае как да обича и не се чувства обичано, е много по-склонно да проявява агресия

Насилието измежду децата не е казус. Имало го е преди, има го и в този момент. Разликата е, че преди е било наказвано, разяснява създателят на плана „ Различните ” деца на България ”.

„ Сега го няма този боязън измежду учениците. Съвсем скоро имах сигнал за дете, което много постоянно е подлагано на експанзия в учебно заведение, още веднъж от девойки, съученички. И в действителност когато майката алармира на учителката, на класния началник, тя сподели, ами какво толкоз, по този начин са децата в този момент ”, описа Анна Йончева, създател на  проекта  „ Различните ” деца на България ”.

След тази реакция, майката на детето, върху, което е упражнявано принуждение, се принуждава да реалокира сина си в друго учебно заведение, написа " Нова телевизия ".

„ Проблемът с насилието постоянно потегля от едно и също място, а точно от фамилията, от учебното заведение. Винаги съм била на мнение, че в случай че у дома родителят няма времето да беседва с детето си по тематиката за насилието, то децата изкарват доста време в учебно заведение, веднъж седмично. Те имат час на класния, там би трябвало да се приказва доста по тази тематика, за експанзията, за насилието, за опиатите ”, добави Анна Йончева.

Дете, което не знае по какъв начин да обича и не се усеща обичано, е доста по-склонно да демонстрира експанзия и принуждение.

„ За страдание когато приказваме с учители и класни ръководители, чуваме постоянно, че девойките в днешно време, са много по-агресивни от момчетата и много повече нараняват ”, изясни още представителката на план „ Различните ” деца на България ”.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР