Насилие, глад, смърт: трагедията в Сирия е неописуема. Милиони хора,

...
Насилие, глад, смърт: трагедията в Сирия е неописуема. Милиони хора,
Коментари Харесай

Глад в Сирия - неописуема трагедия в една разсипана страна


Насилие, апетит, гибел: нещастието в Сирия е неописуема. Милиони хора, в това число доста деца, страдат от хронично недохранване. Това е филантропична злополука от ново измерение.

Сирия: храната не доближава, милиони хора гладуват

Това е злополука в злополуката: към този момент 10 години не престават войната и насилието в Сирия. След войната настава и гладът: над 12 милиона души - повече от половината население на страната - са без достъп до храна.

Хронично недохранвани деца

Координаторът на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Марк Лоукок осведоми в края на февруари Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че повече от половин милион деца в страната страдат от хронично недохранване. Масово родителите ядат по-малко, с цел да има повече за децата им. На значително от тях им се налагало да работят, вместо да вървят на учебно заведение.
Редакцията предлага
Другото лице на войната в Сирия е тежката икономическа рецесия. Само през последната година сирийската лира е изгубила три четвърти от цената си, а цените на питателните артикули са се утроили. Дори и главните храни към този момент са толкоз скъпи, че “, споделя Хайко Вимен от мозъчния концерн Crisis Group. И всичко това в една страна, която в миналото беше житницата на Близкия изток, и в която през днешния ден пекарните продават все по-малко субсидиран самун. “Хората стоят на опашки с часове, липсва бензин, ток, всички ", прибавя Вимен.

Дори филантропичната помощ се употребява като оръжие

Германската филантропична организация Welthungerhilfe подкрепя бедстващите, само че е дейна единствено в следените от бунтовниците региони в северозападната част на страната. Организацията е направила действия да ѝ разрешат да работи и в останалите елементи на Сирия. “Искахме да се записваме и в териториите под контрола на Асад, само че режимът ни сложи условия, които са неприемливи за нас като самостоятелна и неутрална филантропична организация – да спрем помощите си за регионите в Северозападна Сирия ", споделя Константин Вичел, координатор на Welthungerhilfe.

Тъжното му умозаключение е, че филантропичната помощ се употребява като оръжие в Сирия. Има информация да вземем за пример, че средствата, предоставени от Организация на обединените нации, не отиват в най-разрушените елементи на града, които до неотдавна са били под контрола на опозицията, се раздават в регионите, чиито поданици са лоялни към режима.

Сирийците са принудени да бягат

Почти всеки втори сириец е трансфорат в емигрант:, а други 6 милиона и половина сирийци са вътрешни бежанци, които войната е прокудила от родните им места. Само през 2020 година съвсем два милиона души са били прокудени от домовете им, сочат данните на Норвежкия съвет за бежанците. И все по-често повода не е въоръженият спор, а икономическият недостиг в страната.

Много са аргументите за колапса на стопанската система, като главната, несъмнено, е 10-годишната война и разрушаването на значима инфраструктура. Налице са неприятно ръководство и корупция. Миналата година имаше срив на банковата система и стопанската система и в прилежащ Ливан, който беше главният прозорец за сирийската стопанска система и място, където междинната класа пазеше спестяванията си. Експерти споделят, че една пета от активите на банките са пари на сирийци, които в този момент липсват.

Страна в руини: Сирия след 10 години война

Тежък удар нанасят и глобите. Сирия от дълго време е в санкционните описи на Съединени американски щати, както и в тези на Европейски Съюз от цели 10 години. Джеймс Джефри, специфичният делегат на Доналд Тръмп за Сирия, направи равносметка в изявление за онлайн медията Al-Monitor при започване на декември: Засилихме. Нашата позиция е да режимът да не получават помощи за възобновяване - а страната обезверено се нуждае от нея. Виждате какво се случи със сирийската лира, виждате какво се случи с цялата стопанска система. Така че това беше доста ефикасна тактика. ”

Цивилното население – жертва на политически игри

„ Вече е ясно, че режимът на наказания в последна сметка вреди на стопанската система “, признава Хайко Вимен от Crisis Group. Затова той се пита дали не е време да бъдат анулирани глобите, или да бъде принуден режимът да одобри съответни отстъпки - в смисъл да стартира да съблюдава интернационалните филантропични стандарти.

Асад съумя да запази ръководството си през последните 10 години. Но той ръководи, която не може да стабилизира. Политически прогрес няма. Това се видя ясно при започване на годината по време на договарянията в Женева, които не реализираха съвсем нищо.

Цената за неналичието на политически компромис се заплаща от цивилното население в страната, оплака се неотдавна президентът на Международния комитет на Червения кръст Петер Маурер. В тази връзка той предизвести, че “Сирийците не могат да си разрешат още една година като тази, камо ли още 10. ”

Още по тематиката в това видео:
В Сирия цените се трансформират на всеки час
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР