„Нашият народ няма да се огъне пред тези заплахи, този

...
„Нашият народ няма да се огъне пред тези заплахи, този
Коментари Харесай

Ердоган: Не приемам международен натиск за изборите в Истанбул

„ Нашият народ няма да се огъне пред тези закани, този език на натиска”, съобщи турският президент Ердоган в телевизионно послание по време на вечеря ифтар в Истанбул. В своето слово той отговори на интернационалните рецензии по отношение на оспорваното решение за повтаряне на локалните избори в Истанбул.

„ Тези, които се пробваха да смъкват определения държавен глава на Венецуела, не могат да ни приказват на нас за демокрация”, добави Ердоган.

В понеделник турската Висша изборна комисия подреди изборите в Истанбул, които бяха извоювани от опозиционната Народнорепубликанска партия, да бъдат повторени на 23 юни. Комисията се базира на нередности, посочени от ръководещата Партия на справедливостта и развиването на Ердоган. Народнорепубликанската и други партии упрекват Ердоган в политическа интервенция в изборния орган.

Решението бе подложено на критика от западните сътрудници на Турция, в това число и Съединени американски щати. Вашингтон в сряда прикани Анкара да организира вота в Истанбул в сходство с интернационалните си задължения, призовавайки за свободни и почтени избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР