Нашият Григор Димитров изигра нов страхотен мач и се класира

...
Нашият Григор Димитров изигра нов страхотен мач и се класира
Коментари Харесай

Впечатляващ Гришо мина като тайфун през бившия №1 Анди Мъри на US Open

Нашият Григор Димитров изигра нов страховит мач и се класира за третия кръг на US Open. Най-добрият ни тенисист отвя с 3:0 сета някогашния №1 в света Анди Мъри - 6:3, 6:4, 6:1. Мачът на Гришо продължи 2 часа и 48 минути.

Следващият противник на Димитров ще бъде Александър Зверев. Германецът се оправи със сънародника си Даниел Алтмайер, побеждавайки го с 3:1 сета. Tази година Григор загуби от Зверев на " Ролан Гарос " и на шампионата в Синсинати. Германецът води с 5:1 триумфа против българина.

Гришо и 36-годишният Мъри, който е троент първенец от шампионати от Шлема, играха на централния корт " Артър Аш " - най-големият тенис стадион в света с потенциал за 23 771 фенове.

Димитров поведе с 2:0 в първия сет, само че позволи равнене за 2:2. След 3:3 Гришо завоюва три следващи гейма и взе първия сет с 6:3. Нашето момче проби още в първия гейм на втория сет и резервира преднината си, с цел да завоюва с 6:4. В третия сет Димитров продължи да господства и победи с безапелационното 6:1.

Димитров се класира за първи път за третия кръг на US Open от 2019 година. Тогава Гришо стигна до полуфиналите.

Това беше 12-ти мач сред Григор и Мъри. Ветеранът води на българина с 8:4 победи. Най-паметният им двубой беше 1/4-финалът от " Уимбълдън " през 2014 година Той бе извоюван от Григор с 6:1, 7:6(4), 6:2, до момента в който шотландецът бе настоящ първенец.

Анди Мъри победи на US Open през 2012 година, което беше първата му купа от Големия шлем. Тази вечер обаче ветеранът, който в последните години играе с изкуствена тазобедрена става, нямаше особени шансове против намиращия се в добра форма Григор Димитров.

АНДИ МЪРИ - ГРИГОР ДИМИТРОВ 0:3 сета (3:6, 4:6, 1:6)

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров стартира мощно и завоюва безпроблемно подаването си, с цел да открие резултата. Българинът съумя да реализира пробив на нула и поведе с 2:0 гейма. Третият гейм беше маратонски и продължи цели 16 минути. След редица обрати в последна сметка Анди Мъри го взе и върна пробива - 2:1 за Гришо.

Димитров още веднъж стигна до късмет за пробив, само че ветеранът отговори с отличен сервис. Добра офанзива с бекхенд по диагонала донесе на Григор нов късмет за пробив, само че той също не бе оползотворен, защото международният №19 изпрати топката в мрежата при опит за слайс. Втори следващ дълъг гейм отиде в актива на Мъри, който възвърне равенството в сета. Изглеждаше, че Димитров ще завоюва безапелационно идващото си подаване, само че това не се случи. Мъри реализира поврат от 40-15 и стигна до късмет за втори следващ пробив откакто първата ни ракета изпрати топката в навън при офанзива с форхенд по диагонала. Димитров обаче отговори с ас и съумя да прекъсне серията на британеца, връщайки си водачеството при 3:2.

Осмият гейм се трансформира в призрачен за шотландеца. Мъри направи две следващи двойни неточности. След пет неверни сервиса от страна на ветерана въпреки всичко се стигна до разиграване, което още веднъж бе извоювано от Димитров. Гришо не пропусна шанса си и съумя да запише втори пробив от началото на срещата. Мъри продължи с неуверените изяви, от което хасковлията се възползва, печелейки подаването си, а с това и сета с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Григор стартира мощно и тази част. След нова неточност на Мъри Гришо имаше две следващи точки за пробив. Първата беше избавена след сбъркан ретур, а втората с прекрасен сервис на шотландеца. Българинът стигна до трети късмет да пробие. Този път съумя да влезе в разиграване и след форхенд уинър поведе с 1:0.

Първият сервис гейм на Григор за частта стартира с две бързи точки, само че последва неточност от бекхенд. Все отново Димитров стигна до 40:15 след мощна офанзива към мрежата. За разлика от първия сет, този път Гришо съумя да затвърди пробива. Третият гейм отиде в актива на Мъри. Следващото подаване на българина стартира с прекрасен сервис и елементарен форхенд уинър. Последва завършващ удар от бекхенд. Третата точка още веднъж беше за родния тенисист след ас, само че позволи неточност за 40:15. Все отново Григор нямаше компликации да вземе гейма.

Подаването на Мъри стартира с 30:0 за сервиращия, само че прелестен бекхенд по правата на родния тенисист донесе първа точка. Шотландецът стигна до две точки за продобиване на гейма си, само че нов уинър от бекхенд закачи Григор в гейма. Все отново първенецът от 2012 година взе сервиса си.

Следващият гейм стартира с три бързи точки за българина. Мъри завоюва идващите две, само че Григор съумя да поведе с 4:2. Впоследствие българинът дръпна с 5:3.

Деветият гейм стартира с неточност на Мъри, който прати форхенда си в мрежата. Той възвърне равенството след минаващ удар. Последва сгрешен слайс от Григор. Британецът завоюва гейма си без усложнения - 5:4. Гришо продължи да бъде стабилен на сервис, с което оптимално затрудняваше Мъри. Българинът съумя да завърши сета в своя изгода при резултат 6:4.

TРЕТИ СЕТ
Григор стигна до две следващи точки за пробив oще първоначално. Първият беше отразен след офанзива на Мъри към мрежата. Гришо съумя да пробие след неточност на ветерана от форхенд. Сервис геймът на българинът стартира с 0:30 за Мъри след неточност на Димитров от форхенд и прекрасен уинър от бекхенд на някогашния №1. Мъри направи рибрейк. И в третия гейм на сета се стигна до 40:40, Григор получи преимущество и след неточност на Мъри още веднъж проби.

Вторият сервис гейм на българина за сета беше сложен и той трябваше да го обръща от 15:40, само че след четири следващи точки Григор затвърди пробива. В петия гейм на сета се стигна до 30:30, а Григор имаше точка за пробив, която беше осъществена - 4:1. Подаването на българина стартира с две точки за Мъри, само че Гришо стигна до 40:30. След мощна офанзива на британеца - тъждество, а след нов уинър от бекхенд се стигна до точка за пробив, само че българинът я избави. Последва минаващ удар от бекхенд и след нова точка Григор се приближи единствено на гейм от продобиване на мача. Димитров продължи с прелестните отигравания, стигна до трети пробив в сета, а с това и до успеха.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР