Нашият анализ показва, че тези избори ще са малко по-сложни

...
Нашият анализ показва, че тези избори ще са малко по-сложни
Коментари Харесай

Станимир Станев, МВР: В основата на купуването на гласове стоят политици и бизнесмени

Нашият разбор демонстрира, че тези избори ще са малко по-сложни от предходните, сега работим по съответни сигнали, и то не малко. Надявам се да имаме вести и по време на предизбнорната акция. Средно върви към 50 лв. един глас. Надявам се тази година да стигне до поръчителите, схемите са на обособени равнища - имаме оперативни данни за пътя на парите, уповавам се да стигнем до тях. Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев. Той добави, че в основата на тези схеми стоят и политици, и предприемачи. Станев посочи, че няма по какъв начин някой да манипулира машините.

Имаме наказани лица, само че предизвикването е огромно и съм сигурен, че ще го преодолеем. Трябва да проследим от кое място идват парите, от време на време идват от социална поръчка и парите се отделят за това. Отделя се по разнообразни схеми и способи. Тези, които ще гласоподават по избран метод, няма да гласоподават с машини. Хартиената бюлетина остава най-сигурният метод за пазаруване на гласове - по този начин е, факт. Според мен, ще се усилят най-малко опитите за пазаруване на гласове с измененията, които одобриха политиците, сподели още Станев.

Той разяснява и въпросът с мигрантите и зачестилите произшествия с тях. „ И в този момент се оправяме, ние не крием нищо. Военните ще ни окажат помощ - военните ще патрулират, те и в този момент го вършат. Преди години, към оня миг ползата е бил те да преминат директно - страната е съдействала - някой да е чувал до момента за ГКППта, някой преди този момент да е чувал за тях “, сподели той.

Има досъдебно произвеждане по случая „ Лукорско “. Проблемът е в демократичното законодателство, водачът за две хващания има 5 месеца условно. Ефективно наказаните са малко, в закона е казусът - направихме работна група за завишаване на наказванията. Има един доста значим миг - имотната полза - съдът търси пари, а те нямат пари, не става кеш. Ефективните присъди са 157 от 2100 каузи. Трябва да се постави нова ограда, тя е двуредова, 155 км обаче е едноредова, която е най-обикновена градинска ограда и може да се преодолее от всеки. Гръцката ограда е дълбока, железна, 6 метра висока, само че по кое време ще забележим това у нас... не мога да съм оптимист, проучва още Станев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР