Нашите усилия са за работещ модел за български храни от

...
Нашите усилия са за работещ модел за български храни от
Коментари Харесай

Министър Танева разкри ще се оскъпят ли българските продукти във веригите

Нашите старания са за работещ модел за български храни от български производители в магазините. Това съобщи в утринния блок на БТВ министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Вчера министърът предложи да се вкара обвързване, съгласно което всички търговски оператори да оферират месна районна продукция на производителя.

"Предложихме вид, който не нарушава логистиката за доставки в магазините, само че да отделят половината от площта на магазините си за български артикули. Всяка верига ще осъществя това както благопожелание. С такава идея работят веригите във Франция и Италия ", сподели още министърът.

"Говорим за идея, която е допустимо най-изпълнимата. Имаме 25 000 сезони производители на плодове и зеленчуци ", разкри Танева.

Ето към какво предложение се сплотиха МЗХГ, Сдружението за съвременна търговия и представителите на комерсиалните вериги

"Става въпрос за месните артикули, а не за цитрусовите плодове, които по този начин или другояче не се създават у нас. Това е поддръжка за общността, с която живееш ", разяснява земеделският министър.

"Няма причина да се оскъпят българските артикули във веригите. Потребителите ще решат какво да пазарят и вноса на артикули във веригите ще се водят по това ", съобщи Танева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР