Нашите очаквания към днешна дата са в държавния бюджет за

...
Нашите очаквания към днешна дата са в държавния бюджет за
Коментари Харесай

Горанов съобщи много важна финансова новина, която касае всички българи

Нашите упования към днешна дата са в държавния бюджет за 2019 година да постъпят с 53,8 млн. лв. по-малко или несъблюдение с 0,2 %, сподели министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебатите по рамката на държавния бюджет на Република България за 2020 година

Той обаче увери, че настоящата статистика за осъществяване на бюджета дава избрана еластичност във връзка с разходната част на бюджета. Горанов уточни, че за идната година бюджетът е плануван по същия закостенял метод и чака да бъде наваксано неизпълнението от тази година.

Преизпълнение на приходите няма, има осъществяване на приходите, разяснява министърът във връзка причините на Българска социалистическа партия за по-голяма разходна част за следващата година.

Всички оферти, които сте създали водят по наши оценки - може да бъркаме, само че въпреки всичко в Министерство на финансите работят по-добри специалисти в сравнение с в разнообразни партийни централи - до 4,5 милиарда лева недостиг по отношение на консолидираната фискална стратегия, уточни той.

По думите му 4,5 милиарда лева е разминаването сред приходите и разноските, в случай че всички оферти на левицата бъдат инкорпорирани в член първи на бюджета.

Румен Гечев / "БСП за България "/ изиска министърът да изясни за какво Брутният вътрешен продукт пораства с по към милиард и половина повече от прогнозата, а бюджетните доходи са същите или понижават.

Второ - излиза една огромна неистина, какви са тези фискални запаси, които порастват, от кое място идват, разяснява той. Не позволявайте на министрите да вършат оценки за партийни централи, тъй като в партийни централи има доктори, има професори от Българска академия на науките, а те схващат повече от вашите специалисти, добави Гечев.

Министър Горанов го репликира, че не приема МФ да бъде асоциирано с думата "лъжа ". Той уточни, че е показал държавна финансова статистика, която се прави освен от МФ, само че и от Национален статистически институт.

Преди това от левицата развиха предложенията си за промени в приходната и разходната част. Българска социалистическа партия прави оферти за промени през бюджета, разяснява Димитър Данчев от групата на социалистите.

Колегата му Румен Гечев подлага на критика ГЕРБ, че нямат бюджетна политика. Има бюджет, има изразен счетоводен метод, само че политика няма, разяснява той и означи, че Българска социалистическа партия предлага опция.

Няма страна, която да е станала развита, без прогресивно данъчно облагане, уточни той. Според Гечев няма никакви политически вътрешни или външни аргументи, които да задължават България да поддържа идентична ставка на Данък добавена стойност за всички артикули и услуги, като се изключи туризма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР