Нашето предложение за взимане на свръхпечалбите на производителите на горива

...
Нашето предложение за взимане на свръхпечалбите на производителите на горива
Коментари Харесай

Държавата предлага и фирмите да се възползват от помощ за високите цени на горивата


Нашето предложение за взимане на свръхпечалбите на производителите на горива ще разреши отстъпката от 25 ст. за литър гориво да се вдигне в пъти. Ние ще предложим тя да важи освен за жителите, само че и за компаниите. Това изясни министърът на стопанската система Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет, предава " 24 часа ". 

Той акцентира, че предлагането на служебното държавно управление за събаряне на цената на горивата е направено и на база на договарянията с " Лукойл " през последните месеци, като всички играчи в бранша считали, че това е верният метод.

Тази седмица в Народното събрание ще бъдат импортирани законовите промени, които към този момент минаха през Министерския съвет предходната сряда.

Стоянов разяснява и концепцията на ГЕРБ да се наложи мито при вноса на горива.

" Разбра се, че тази концепция не е оптимална - 75% от събраните средства би трябвало да отидат в бюджета на Европейски Съюз, а единствено 25% от тях да останат в българския. Друг минус била закрепената сума от 1 лева на литър, който да се прибира, тъй като в случай че горивото нарастне още веднъж, няма да се усили сумата, която да се събира в бюджета. При служебното държавно управление, въпреки това, става въпрос за % от облагата ", изясни той.

" Чувам, че и представители на ГЕРБ мислят в тази посока - да отиват средствата във фонд, което да разреши да има повече средства за помощи за литър гориво. Много е хубаво, че имаме разговор и с някои партии към този момент мислим в една посока ", заключи министър Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР