Нашето подсъзнание мисли с образи, изпраща ни съобщения-символи, които винаги

...
Нашето подсъзнание мисли с образи, изпраща ни съобщения-символи, които винаги
Коментари Харесай

Психологическа тест-игра, с която ще научите повече за себе си

Нашето подсъзнание мисли с облици, изпраща ни съобщения-символи, които постоянно носят бездънен персонален смисъл. Картините, които основава, и на сън, и нескрито, са необикновени, причудливи, неведнъж прекомерно комплицирани, с цел да ги разбираем, и отнасят своя неразгадан смисъл назад надълбоко в подсъзнанието ни.

В края на 80-те години този тест-игра на въображението е бил доста известен в Европа, макар че произходът му е по-скоро древноизточен.  Той се основава на същите правила, които се употребяват при тълкуването на сънищата или при интерпретациите на петната на Роршах, които ние виждаме като проекции на нашата душа. С помощта на шест прости облика може би всеки ще съумее да надникне в същинската си същина.

Вие би трябвало да си визиите последователно пет обекта на фона на пустиня. Дори да смятате, че сте човек без фикция, упражнението е простичко. Задачата е идентична за всички, само че всеки въображаемо слага и разполага тези обекти по своему, по собствен несравним метод.  Какво се крие зад тези обекти и вашите показа ще научите едвам откакто извършите упражнението до края. Пригответе си да запишете своите видения, старайте се да ги опишете в детайли. Не се бойте - отговорите не могат да бъдат " верни " или " неправилни ", това са единствено вашите персонални чувства и мечти.

1. Представете си пустиня.  Може да я видите действителна, в случай че сте били в миналото в пустиня, или просто опишете вашата визия за пустиня, фантазията си на тази тематика.

2. Представете си в тази пустиня куб.  Видяхте ли го? С какви размери е? Цвят? Гладък на пипане или неравен? Можете ли да кажете от какво е изработен? Плътен или кух е? Близо ли е до вас или надалеч? Върху пясъка ли е или във въздуха, по какъв начин стои - на борд, на връх, на една страна? Вашият куб е несравним както са неповторими отпечатъците на пръстите ви. Може да се каже, че той е отпечатък на вашата душа. Преди да продължите по-нататък, запишете пет изразителни епитета, характеризиращи вашия куб.

3. Представете си в същата тази пустиня стълба.  Как е ситуирана тя по отношение на куба? От какво е направена? Подвижна ли е, сгъваема, двойна? Колко стъпала има - доста, малко? Стабилна ли е?

4. Сега да внесем в пейзажа малко придвижване.  Зад куба се появява кон. Представете си го.  Какъв е този кон в пустинята? Какъв е цветът му? Как е застанал по отношение на куба и стълбата, какво прави? Има ли седло, юзда?

5. Някъде в пустинята се вихри свирепа стихия. Къде?  Как си я представяте? Влияе ли тя на вашия куб, стълба, кон? Как?

6. И най-после: цветя в пустинята.  Как порастват - дружно, пръснати, доста ли са или малко? Що за цветя са това, какъв цвят имат?

Сега да разшифроваме и интерпретираме вашия сън " нескрито ". Всеки от нас има собствен личен език на знаци, само че всички това са диалекти на единния език на душата. При тълкуването на облиците използвайте метода на свободната асоциация. Всичко, което ви идва мислено във връзка на вашия куб (кон, стълба и т.н.) е скъп ключ за схващане на същинското значение на облика.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР