Нашествието на комарите се усеща особено силно през последните седмици.

...
Нашествието на комарите се усеща особено силно през последните седмици.
Коментари Харесай

Какво привлича комарите?

Нашествието на комарите се усеща изключително мощно през последните седмици. В " Денят стартира " доктор Огнян Миков от Националния център по заразни и паразитни заболявания изясни, че е обикновено популацията им да се усили поради дъждовния месец.

Мерките, които се взимат против комарите, би трябвало да са в точния момент. Д-р Миков уточни, че казусът е в закъсняващото разпределяне на средства за битка с тези инсекти, по този начин закъсняват и превантивните ограничения.

Март и април са месеците, през които би трябвало да стартира обработката и пръскането против комарите, а не чак през август, уточни експертът. По думите му повода е в закъснялото превеждане на парите от страна на страната.

Той изясни, че у нас от 10 години имаме тигрови комари, които потвърдено могат да придвижват заболявания, а от локалните ни типове комари продължаваме да имаме маларийни комари.

" Не би трябвало деликатно да си следим пъпката от захапване от комар. При кърлежите рискът е стотици пъти по-голям ", безапелационен е той.

" Не пийте алкохол, тъй като повишава телесната температура и ще притегли повече комари. "

" Въглеродният двуокис притегля комарите. Колкото повече се движите, толкоз по-привлекателни сте за комарите ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР