Нашенец преплува над 3 километра, завързан в чувалВ Аржентина направиха

...
Нашенец преплува над 3 километра, завързан в чувалВ Аржентина направиха
Коментари Харесай

Спортисти и авантюристи ни славят в Гинес

Нашенец преплува над 3 километра, завързан в чувал


В Аржентина направиха 10 065 пици вкупом, а китайче подреди три кубчета на Рубик с ръце и крайници


Тази седмица й върви на върхове. Преди нея да вземем за пример наградата за най-вече приготвени пици едновременно в книгата на Гинес държеше Италия, някак разумно. Сега обаче броя от 10 065 пици бе задмината от Аржентина. Преди дни 400 готвачи направиха 11 000 пици за 12 часа или по 1500 пици на час. За всеобщото събитие бяха употребявани 3000 кг брашно и 3100 литра доматен сос, 150 литра олио и 88 хиляди маслини.

Всяка пица трябваше да е с диаметър минимум 30,5 см. Приходите от продажбите са за благотворителни организации.

Тази седмица 13-годишно китайче пък шашна света като подреди по едно и също време три кубчета на Рубик за 1 минута, 36 секунди и 39 стотни – две с ръце и едно с крайници. Досега сходен връх в Гинес не е поставян и момчето е първото, което пробва нещо такова. Но за него това надалеч не е първо достижение. Преди месец ученикът подрежда три кубчета, до момента в който жонглира.

Сред най-новите имена в листата е и това на халфът на “Челси ” Сеск Фабрегас. Той влезе в книгата със международните върхове за 2019 година за най-бързо постигане до 100 асистенции във Висшата лига.

Фабрегас съумя да реализира това за 293 мача. Испанецът записа 100 асистенции в 74 срещи по-малко от легендата на “Манчестър юнайтед ” Райън Гигс (367).

Всяка година книгата на върховете, която преди дни празнува своя празник, се обогатява с сходни достижения – някои странни, други в действителност впечатляващи, а трети искрено неуместни.
 64-годишният Яне Петков от Петрич усъвършенства връх за най-дълго разстояние, преплувано в чувал и измина над 3 километра в Охридското езеро. 64-годишният Яне Петков от Петрич усъвършенства връх за най-дълго разстояние, преплувано в чувал и измина над 3 километра в Охридското езеро.
По последни данни българите също имаме своя принос и сме записали публични 71 върха. Последният е от края на месец юли, когато 64-годишният Яне Петков от Петрич усъвършенства връх за най-дълго разстояние, преплувано със завързани ръце и крайници. В рамките на три часа той измина 3 километра и 380 метра в Охридското езеро и то в чувал.

Постижението му се трансформира в същинска сензация и притегли вниманието на международните медии. New York Post посвети просторен материал на него и го назова “Човекът-амфибия, който има ловкостта на Худини и плувните умения на Майкъл Фелпс ”.

Сред последните върхове е най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в света, която подредиха чиновници на “Марс инкорпорейтед България ”. Повече от 1 млн. шоколадови бонбона оформиха мозаечно лого с величина от 49,59 квадратни метра и обща повърхност 161 квадратни метра – колкото игрище за волейбол. Поставянето на върха се случи в столичния “Paradise Center ”.

През 2016 година пък на особено проведено събитие в София беше подложен международен връх на Гинес за най-дълга колона от коли Ford.

Новото публично най-хубаво достижение, доказано от формален представител на книгата на върховете на Гинес, е 1527 автомобила, което е съвсем два пъти по-добро спрямо предходния рекорд- 829 коли, подложен през 2014 в Съединени американски щати.

В влиятелния указател България е показана най-много посредством спортни достижения, най-често в самостоятелните дисциплини. Рекордите на Румяна Нейкова, Стефка Костадинова, Петър Стойчев, Диана Йорданова ще останат освен в справочника на Гинес, само че и в международната история на спорта.

На фона на огромните достижения на спортистите ни, в Книгата на Гинес има и скръбен връх. Става дума за най-голямата загуба в историята на хокея.

Това се случва през 2008 година, когато женският ни хокеен тим е победен от състезателките на Словакия. Те вкарват 82 пъти шайбата във вратата на нашите, до момента в който при нас резултатът е нула от началото до края на мача. Статистиката сочи, че съперничките ни са се разписвали на всеки 43 секунди.
 Най-дългата мартеница - 16.7 километра през 2015 година публично влезе в върховете на Гинес. Най-дългата мартеница – 16.7 километра през 2015 година публично влезе в върховете на Гинес.
Сред най-автентичните български върхове е този за най-голямата мартеница. Тя е направена във Видин през 2015 година и е с дължина близо 17 километра. Работата по нея лишава цялостен месец.

Друго забавно достижение е върхът на варненския барман Пенчо Пенчев, който предлага в бара си 2014 коктейла. През 2014 година той усъвършенства досегашния връх от 1501 коктейла, принадлежащ на бар в столицата на Шри Ланка – Коломбо.
Най-голямата непубликувана кръстословица в света също е дело на българин – Христо Йоницов. Тя съдържа 93 769 термина, което е близо с 80 хиляди повече от предходния връх. Кръстословицата се простира върху 1001 листа и е с дължина 300 метра.

Жена пуска ноктите си цели 23 години


85-годишен културист засрамва младите

 26-kare-4-nokti  26-kare-4-kulturist
Ненормално дълги нокти, котешка опашка, най-възрастният културист в света и най-богатата сбирка плюшени мечета също са измежду последните върхове. С най-дългия маникюр може да се похвали, доколкото това е за похвала, 60-годишната американка Аяна Уилямс от Хюстън, щата Тексас. Тя почнала да си пуска нокти преди близо 23 година и през днешния ден дължината им доближава общо 576,4 см.

Поддържа ги като заобикаля да мие съдове и употребява антибактериален сапун, като ги почиства всекидневно с четка. После слага втвърдител и тъничък пласт акрилен лак, чието слагане от време на време лишава и седмица.

Твърди, че не се затруднява изключително във всекидневните действия – с изключение на да си подвига панталоните. Самата тя е маникюристка по специалност.

Достоен за удивление е най-възрастният културист в света. Американецът Джим Арингтън от Венис, щата Калифорния, е на 84 години и е ходеща реклама на заниманията с бодибилдинг – негова пристрастеност от седем десетилетия насам.

През цялата си кариера като културист е взел участие в 62 надпревари, от които е печелил 16. На млади години му се подигравали, че е кокалест, само че физиката му през днешния ден буди екстаз у феновете на мускулести тела.

Сред най-любопитните скотски върхове бяха най-дълга опашка на жива домашна котка – 44,66 сантиметра и най-високата домашна котка в света – 48,4 сантиметра. Те бяха на един притежател, само че починаха при пожар в края на предходната година.

Рускиня разхожда 135-сантиметрови крайници


Китайка се гордее с мигли 12,4 см.

 Екатерина Лисина е дамата с най-дългите крайници (132 сантиметра) и като най-високата моделка в света (205 сантиметра). Екатерина Лисина е дамата с най-дългите крайници (132 сантиметра) и като най-високата моделка в света (205 сантиметра).
Рускиня с най-дългите крайници и китайка с най-дългата мигла записаха имената си в Книгата предходната година. Екатерина Лисина държи два върха – като дамата с най-дългите крайници (132 сантиметра) и като най-високата моделка в света (205 сантиметра).

Бившата баскетболистка споделя, че вкъщи постоянно се е чувствала комфортно с растежа си, заобиколена от високи татко, майка и брат. В учебно заведение обаче Екатерина е била обект на тормоз поради високия си растеж.

„ Имам проблеми най-често в самолетите, изключително когато не съм седнала до спешен излаз или в бизнес класа, би трябвало да простирам краката си в пътеката и озорвам стюардесите да обслужват пасажерите ”, изяснява моделът.
Китайката Ю Цзянся пък изуми хората с нереално дългите си мигли цели 12,4 см.
 Миглите на Ю Цзянся са над 10 пъти по-дълги от нормалното. Миглите на Ю Цзянся са над 10 пъти по-дълги от нормалното.
49-годишната жена забива в земята всички моделки на спирали и очни линии със своя натурален косъм над очите. Миглите на дамата са над 10 пъти по-дълги от нормалното и й обезпечават място в книгата на „ Гинес ” и нечувана известност в Шанхай. На млади години Ю е напълно елементарна на тип жена. Веждите й избуяват ненадейно, когато навлиза в междинната възраст. До този миг рекордьорката работи на високоплатена служба в капиталов фонд. Заради неудобствата, породени от дългите космени израстъци, тя взема решение да зареже кариерата и да разчита единствено на парите на мъжа си. В същото време най-дългият нос принадлежи на Мехмет Озюрек от Турция. Няма информация дали е лъгал колкото Пинокио, само че носът му е с дължина 8,8 см.

Американец с повече от 600 достижения


Книгата е оповестена за първи път през 1955 година

 26-kare-2-amerikanec Най-новата книга “Гинес. Световни върхове 2019 ” излезе на пазара при започване на септември и съдържа върхове, които включват всевъзможни достижения – от космоса до спортните звезди в Инстаграм, фиджет-спинери, както и разнообразни други достижения на индивида.

Книгата на върховете Гинес е оповестена за първи път в Лондон през 1955 година Издава се всяка година на 21 езика и споделя за новите върхове през едногодишния интервал. Човекът, чието име постоянно попада сред страниците на книгата, е жителят на Ню Йорк Ашрита Фурман, който е направил или подобрил повече от 600 върха на Гинес. Сред многото си достижения той е “най-добрият в света ” при улавянето на грозде с отворена уста и надуване на балони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР