Нашата теза е, че е нормално министър-председателят да бъде излъчен

...
Нашата теза е, че е нормално министър-председателят да бъде излъчен
Коментари Харесай

Божанков от БСП: Нормално е премиерът да е излъчен от ПП

" Нашата теза е, че е обикновено министър-председателят да бъде излъчен от най-голямата група”. Това сподели в предаването " На фокус с Лора Крумова " на NOVA депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков минути преди от президентството да разгласят, че президентът Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат на Българска социалистическа партия.

" Ако третият мандат бъде осъществен и имаме държавно управление, се надяваме нашите министри да продължат работата си ", уточни Божанков. Той изясни, че не вижда пропуск в тях. Той обаче не пожела да каже други имена, както и дали са коментирали за министър председател Никола Минчев.

Българска социалистическа партия са подготвени с третия мандат и са с твърда позиция, че с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане няма да приказват. „ С тези хора диалози не може да има, тъй като са част от проблема”, уточни той.

" Ако новата колаиция се сглоби и имаме сполучлив мандат, една от първите задания е приемане на нов антикорупционен орган ", добави депутатът. За Бойко Рашков разгласи, че е уместно предложение да го оглави.

„ Ако желаеме да държим ГЕРБ и Движение за права и свободи отвън властта, би трябвало да създадем още веднъж коалиция. От същите хора със същите цели ", акцентира още Божанков. Той не вижда опция на това, въпреки да призна, че сходна коалиция е сложна, защото е формирана от партии с разнообразни визии, стратегии и хрумвания.

" Хипотезата нови избори е по-скоро догадка серпантина от избори ", уточни Божанков.

Той отхвърли да има напън за образуване на кабинет с по-широка евоатлантическа коалиция. И разгласи, че Борисов желае да се оправдава под знамето на евроатлантическите полезности. Той изрази подозрение обаче, че ГЕРБ са с такива и в случай че желаят да се оправдават, съгласно него би трябвало да „ отрежат пъпната си шнур с Гешев”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР