Нашата реакция днес беше с цел да бъдат изпълнени обещанията

...
Нашата реакция днес беше с цел да бъдат изпълнени обещанията
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Реагирахме остро, защото ГЕРБ не си спазва обещанията

Нашата реакция през днешния ден беше за да бъдат изпълнени обещанията от общата декларация. Това разяснява в " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров по отношение на нововъзникналото напрежение сред ръководещите обединения.

" В общата си декларация госпожа Габриел и акад. Денков споделиха, че при избора на регулатори ще има процедура по взаимно взимане на решения и това е заричане, което не се извършва ".

Заяви, че ПП-ДБ чакат да се срещнат с ГЕРБ, без значение дали на следващия ден или някой различен ден.

За да бъде държавното управление сполучливо, регулаторните органи би трябвало да се избират по различен способи да стартират да работят, сподели депутатът.

" Хората питат по през целия ден - за какво има картели, за какво цените на някои артикули в България са по-високи от тези в Европейски Съюз. Като не работи Комисия за защита на конкуренцията и не е ефикасна, като им трябват 10 години да ревизират един картел - резултатът е неприятен ".

Мартин Димитров счита, че промяната на шефа на Сметната палата е скандална в случай, че цялото управление е с изминал мандат. Коментира, че по този начин се отстраняват неуместните.

Идеята на орган по номинациите е да направи оценка на работата на всяка една институция, уточни Мартин Димитров.

Взимаме Сметната палата, виждаме, има доста съществени резултати по времето на ръководителя Цветан Цветков, който те желаят да сменят. Взимаме Комисия за защита на конкуренцията по-късно и го съпоставяме с европейските сходни регулатори и виждаме, че за две години българското Комисия за защита на конкуренцията е направило една инспекция, тъй като имало коронавирус ".

Скандалът за регулаторните органи е тръгнал от бюджетната комисия, където ПП-ДБ са настояли за по-дълги периоди за оферти на претенденти, да има публично чуване, да има конкуренция.

" Видяхме против себе си ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане " дружно по всеки един от тези въпроси да гласоподават срещу, което не е добра процедура ".

ГЕРБ ще отговорят на ПП-ДБ в събота.

Димитров напомни, че сегашният състав на Висш съдебен съвет е определен от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Коментира още, че по няколко тематики ГЕРБ са създали плаващи болшинства с " Възраждане ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

" Скоро ще имаме съответни текстове за конституционни промени, които ще внесем в зала. За да реализираме това, желаеме в този механизъм за гарантиране на промените, да запишем и по какъв начин ще стане тъкмо правосъдната промяна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР