Нашата първоначална самооценка показа, че България покрива стандартите на ОИСР

...
Нашата първоначална самооценка показа, че България покрива стандартите на ОИСР
Коментари Харесай

Донев: Самооценката ни показва, че България покрива стандартите на ОИСР във висока степен

Нашата първична самокритика сподели, че България покрива стандартите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз във висока степен. При оптималната вътрешна готовност, разполагаме с благоприятни условия да приключим присъединителния развой за към три години.

Това съобщи министър председателят Гълъб Донев на взаимна конференция с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман, който е на посещаване у нас.

„ Едно от най-важните преимущества на Организацията е, че тя е неоспорим източник на експертиза и на най-хубави практики във всички сфери на икономическото, общественото и публичното развиване. За България интензивният разговор с Организацията за икономическо сътрудничество и раз е опция за намиране на подобаващи решения за възстановяване успеваемостта на обществените политики”, добави министър-председателят.

Донев посочи, че за България присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е катализатор за промените, от които има потребност страната ни.

„ Не преглеждаме участието си като карта за достъп в клуба на богатите. За страната ни това участие е приобщаване към полезностите на Организацията за независимост, народна власт, господство на закона, протекция на правата на индивида, както и към отворена, конкурентоспособна и транспарантна пазарна икономика”, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР