Нашата група реши, че днес няма да издига кандидат за

...
Нашата група реши, че днес няма да издига кандидат за
Коментари Харесай

Към компромис: Без Борис Бонев ще е третият опит за избор на председател на СОС


Нашата група реши, че през днешния ден няма да издига претендент за ръководител на Столичния общински съвет. Това съобщи общинският консултант от ПП-ДБ-СС Борис Бонев , съобщи БГНЕС. Той прикани опозицията, която се състои от общо 38 общински съветници, да си избере ръководител.

По-рано през днешния ден общинският консултант от ПП-ДБ-СС Бойко Димитров разяснява, че все още техният претендент е Борис Бонев.

Преди това Столичният общински съвет беше разтресен от следващ скандал. Общинските съветници от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ напуснаха краткотрайно съвещанието с претекста, че председателстващата съвещанието Грети Стефанова дава думата единствено на " Продължаваме промяната " .

 
 SOS BGNES (2) Снимка: БГНЕС
Антон Хекимян от ГЕРБ съобщи, че и неговата партия няма да издигне претендент.

" Спасението на София се отсрочва и това го виждаме и от митингите, от клоните “ , сподели още Хекимян.

Иван Таков от Българска социалистическа партия изясни пред публицисти за какво групата на Българска социалистическа партия излезе краткотрайно от съвещанието на СОС – " тъй като нищо остаряло не е забравено, нищо ново не е научено. ГЕРБ си отпътуваха от ръководството, та Столична община, само че виждаме, че гербаджийщината остава вътре в залата " .

Преди съвещанието Таков заяви, че от Българска социалистическа партия са внесли писма до кмета по най-наболелите тематики в града. Той е безапелационен, че е неприемливо да не се дава право на опозицията да направи реплики и да зададе своите въпроси. По думите му по този метод няма да намерят никакви допирни точки с ръководещите Столична община сега.

Пламен Данаилов от Има Такъв Народ означи, че протичащото се е извънредно недопустимо.

" Добре, че кметът пристигна да си показа екипа, това е похвално. Трябваше да го направи още на първото съвещание " , сподели той и добави, че в случай че тогава Терзиев не е знаел кои са хората, част от екипа му, значи са част от някаква сделка, в която от Има Такъв Народ не са взели участие.

Данаилов съобщи, че през днешния ден във финансовото министерство са привикани изпълнителните шефовете на Топлофикация София и на БЕХ да се МФ да стане първо притежател на дълга на Топлофикация София, а по-късно и неин притежател.

" След като не е в полза на кмета да задържи собствеността, ние не знаем каква е неговата визия за отоплението на София и топлата вода на София, въобще за развиването на това сдружение, откакто с такава лека ръка е подготвен да го отстъпи на финансовото министерство ", добави той.

След изказванията пред медиите, общинските съветници се върнаха в зала. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР