Нашата амбиция е да върнем вниманието на обществото към Българската

...
Нашата амбиция е да върнем вниманието на обществото към Българската
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Нашата амбиция е да върнем вниманието на обществото към Българската армия

Нашата упоритост е да върнем вниманието на обществото към Българската войска, да покажем, че макар лишенията, българският боец извършва своите конституционни отговорности, оказва помощ на хората при бедствия и повреди, взе участие в избавителни интервенции. Искаме да покажем, че да бъдеш боец е въпрос на чест и достолепие, че има мъже и дами в униформа, които са подготвени, както своите прародители, да водят война и да умрат за България. С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов откри акцията „ Бъди боец “ на Министерството на защитата за привличане на претенденти за военна работа.

Министър Каракачанов означи, че след премахването на наборната военна работа през 2008 година и намаляването на бюджета на Министерството на защитата с 40 % се е наложило редуциране на военните формирования в доста райони на страната. Според него обществото заслужава да има по- високо доверие в своята войска, а това може да се реализира с разпространение на нейната активност.

„ Искаме да покажем лицето на Българската войска от древността до наши дни, да покажем на младежите, че те имат своето място в нейните редици “, сподели той. Началото на акцията беше сложено с киноспектакъл в Националния замък на културата, в който участваха Гвардейският внушителен духов оркестър, Представителният отбор на Въоръжените сили и рок група „ Б.Т.Р. “



Бяха излъчени мотивационни видеоклипове, снимани в действителна среда на деяние на военнослужещите от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и бригада Специални сили. Пред публицисти министър Каракачанов заяви, че до края на годината ще бъде показан за необятно публично разискване Законопроектът за доброволната военна работа.

„ И това е другата цел на акцията – да могат младежите да се ориентират и тези, които имат предпочитание да получат военно образование, да знаят по какъв начин да го създадат “, уточни той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР