Наша основна задача е да спрем обезлюдяването и да създадем

...
Наша основна задача е да спрем обезлюдяването и да създадем
Коментари Харесай

Държавата ще спира обезлюдяването на малките населени места

Наша съществена задача е да спрем обезлюдяването и да създадем положителни условия за живот и в по-малките обитаеми места. Да подобрим свързаността и опциите за подвижност на популацията. “ Това сподели районният министър Петя Аврамова при откриването на Международната архитектурна конференция SHARE Sofia.

„ Предизвикателство пред всички, ангажирани в капиталовия развой, е свръхурбанизацията и това се вижда освен в България. Към огромните градове на Европа – както към София, не престават да прииждат от ден на ден хора. Според формалната статистика 73,7 % от българите живеят в огромните градове. В шест града с над 100 хиляди души е концентрирано 34,4% от популацията на страната или малко над една трета от всички българи. Планирането на развиването на градовете би трябвало да бъде по този начин, че териториите да бъдат полифункционални, като в тях да има по едно и също време жилища, офис площи и здания за свободното време ", изясни Аврамова.

Министърът акцентира, че в страната се следи постоянен напредък в строителството, като със средства от републиканския бюджет или по линия на европейската взаимност се обновяват градовете, усъвършенстват се обществената и просветителната инфраструктура, както и енергийната успеваемост на хиляди публични и частни здания. Това открива нови, по-широки хоризонти пред всички участници в капиталовия развой – проектанти, архитекти, строители.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР