Наш приоритет е да се запази 11 лева. Винаги е

...
Наш приоритет е да се запази 11 лева. Винаги е
Коментари Харесай

ДПС с остър завой: Вече не искат субсидията за партиите да се намалява

„ Наш приоритет е да се резервира 11 лв.. Винаги е било наш приоритет. През всичките тези години от въвеждането на дотацията Движение за права и свободи е било за това финансирането на политическите партии да е обществено, т.е. от бюджета, с цел да не се основават тези зависимости, за които стартира да приказва българското общество едвам в последната една седмица. “ Това сподели пред БНР Йордан Цонев в коментар към тематиката за отсроченото гласоподаване на понижаване на партийните дотации.

„ Тогава, когато ние говорихме, че в случай че общественото финансиране бъде понижено до степен да е равно на нула, каквото е единият лев на глас, тогава бяхме оплювани и от политическите ни съперници, и от медиите, и от анализаторите, че сме били за общественото финансиране. Сега, когато казахме, добре откакто не желаете да има обществено финансиране, ще възстановим, а не ще въведем, правото париите да се финансират от икономическите субекти и от физическите лица, тъй като това право го имаше… “, уточни той в изявление за предаването “Неделя 150 “.

Цонев разяснява още дали има идея по какъв начин да се реализира финансирането от стопански субекти за партиите и по какъв начин да бъде строго регламентирано:

„ Ние нямаме такава идея, тъй като това не е нашето първо предпочитание. Този, който внесе референдума за 1 лев на глас с ясното схващане, че хората, несъмнено, това ще гласоподават, трябваше да каже по какъв начин ще се финансират политическите партии “.

Според Цонев в случай че въпреки всичко обществото държи на дотация от 1 лева за глас, би трябвало да се създаде идея по какъв начин политическите партии да се защищават от стопански зависимости:

„ В рамките на 3 дни няма по какъв начин да се създаде идея, допустима за всички политически партии и за цялото общество. Такава идея може да се създаде, в случай че законът бъде свален и се даде период един месец за консултации… “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР