Наш генерал от резерва и съветник от посолството на Русия

...
Наш генерал от резерва и съветник от посолството на Русия
Коментари Харесай

Съветник от руското посолство е уличеният в шпионаж, помагал му наш генерал от резерва

Наш военачалник от запаса и консултант от посолството на Русия в шпионска мрежа от 2016 година

Ето какво оповестиха от прокуратурата на своята фейсбук страница:

Специализираната прокуратура и ДАНС правят следствие за непозволена разследваща активност от страна на български и съветски жител в интерес на Руската Федерация.
Образувано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.105 от Наказателен кодекс, при което от 2016 до сегашния миг български жител се е сложил в услуга на непозната страна за нерегламентирано предаване на информация, представляваща държавна загадка  българският жител - военачалник от запаса, взел участие в задачи отвън България; работил в Министерство на отбраната; разполагал с достъп до класифицирана информация, касаеща Европейски Съюз и НАТО за съгласуваност и предаване на информацията - съветски жител с дипломатически имунитет на служба консултант в Посолството на Руската Федерация в София за прикритие на непозволената активност: тайни срещи, портативни карти-памет, криптиращи устройства и шифрограма за шифроване на връзката между тях.
Извършени дейности по следствието:

- организират се претърсвания и изземвания на 2 адреса и леки коли, благосъстоятелност на българския жител

- СП е изпратила уведомително писмо посредством основния прокурор до министъра на външните работи за нарушение Виенската спогодба за дипломатически връзки и открита нерегламентирана разследваща активност от страна на представител на дипломатическата задача на Руската Федерация в България.

Припомняме, че това е второто формирано досъдебно произвеждане в Прокуратурата за шпионство в интерес на непозната страна. Предходното е следено във Военно-окръжна прокуратура и е в правосъдна фаза, като следва разпоредително съвещание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР