Насекоми в чинията! Ах, простете за неприятния вид! - ястието

...
Насекоми в чинията! Ах, простете за неприятния вид! - ястието
Коментари Харесай

Зелена светлина“: Насекоми в чинията

Насекоми в чинията! Ах, простете за неприятния тип! - ястието може и да не е храна за очите, само че пък е решение за оправянето с световния проблем с изхранването на популацията на Земята.

Азиатските кулинарни обичаи все по-смело напущат границите на континента и се трансформират във ентусиазъм за гастрономите.
Катарина Унгер създател на плана " Живи ферми ": През 2050 година на Земята ще живеят 9 милиарда души. Така че би трябвало да търсим нови решения за нашето изхранване и за прехраната на бъдещите генерации. Така че насекомите са в действителност добра опция на месото. За развъждането им се изисква малко пространство, малко вода. А и знаете ли, на усет са положителни!
Е, може би е по този начин! Твърдението е на създателката на домашна плантация за инсекти. Катарина от Хонконг почнала да изследва питателните стойности на насекомите преди две години.
Катарина Унгер създател на плана " Живи ферми ": Насекомите са доста хранителни, те са здравословни, богати на фибри, които месото не съдържа.
Загърбете кукулинарните предубеждения. Следват предписания за " протеинови бомби ". Независимо от ентусиазма на готвача, ще спестим детайлностите за приготвянето им.
Клейтън Уонг, рък. на плана " Живи ферми ": Днес подготвих спагети... Ястието е доста хубаво и се готви доста елементарно.
Хранителен запас, който изкушава от ден на ден кулинарни майстори.
доктор Майлс Прайс: За доста различни храни са правени изследвания. За скотски, за растителни. Но насекомите като различна храна в действителност не са добре проучени.
Вероятно заради естественото отвращение за шерване на предписания от нещо, което на доста места по света не е нищо повече от досадна буболечка. Само че дано не забравяме - в природата всяка форма на живот има смисъл и значение. Хората непрестанно разгадават и осмислят ролята на другите типове и създания. Едва ли е редно насекомите да се възприемат предпочитано като източник на протеин. Но какво пък - хората са изправени пред ексцентрично бъдеще, което сигурно ще изисква и нетипични хранителни решения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР