Насар спечели Световната купа по вдигане на тежести Феноменът в

...
Насар спечели Световната купа по вдигане на тежести Феноменът в
Коментари Харесай

Невероятният Карлос Насар изравни и за малко не подобри световния рекорд

Насар завоюва Световната купа по повдигане на тежести
Феноменът в родните щанги - Карлос Насар, направи ново впечатляващо показване, само че за жалост остана на косъм от свеотвния връх в дуела в категория до 89 кг.

Едва 19-годишният българин изравни върховото достижение в тази категория, само че направи два несполучливи опита в желанието си да го усъвършенства с впечатляващите девет кг.

Всичко това се случи на Световната купа по повдигане на тежести в Пукет, на която Насар наложително трябваше да взе участие, с цел да подпечата олимпийската си квота, без значение от постигнатия резултат.

Суперзвездата в щангите обаче съобщи, че отива за връх и за много малко не извърши поръчката си.

Насар стартира с три сполучливи опита в изхвърлянето. Първият бе на 170 кг, вторият на 176, а с третия си опит на 181 кг, той усъвършенства международния връх в придвижването, който бе с кг по-малко.

За страдание този връх остана владеене на Насар единствено за към 60 секунди, тъй като колумбиецът Йеисон Лопес подвигна 182 кг.

Все отново с вдигнатите 181 кг Карлос Насар е безапелационният рекордьор при юношите.

В изтласкването Насар без никакви проблеми се оправи с 215 кг, с което си обезпечи първото място на шампионата, само че и изравни международния връх в дуела, който е 396 кг и е владеене на китаец Ли Дайин.

Насар много амбициозно опита да сложи двоен международен връх с 224 кг. С това той освен щеше да счупи върховото достижение в дуела с цели 9 кг, само че щеше да и да усъвършенства своя международен връх в изтласкването с един кг.

И в двата си опита Насар бе много близо, само че за жалост не съумя.

Все отново името му ще бъде вписано до това на Ли Дайин като подравнен връх, а българинът даде голяма поръчка за злато от игрите в Париж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР