НАСА ще започне разследване за употреба на наркотици и за

...
НАСА ще започне разследване за употреба на наркотици и за
Коментари Харесай

НАСА ще разследва „Спейс Екс“ и „Боинг“ за употреба на дрога

НАСА ще стартира следствие за приложимост на опиати и за сигурността на работното място в фирмите " Спейс Екс " и " Боинг ", откакто шефът на " Спейс Екс " Илон Мъск беше сниман да пуши марихуана, до момента в който даваше изявление през септември, оповестиха Ройтерс и Франс прес.
 
Представителят на НАСА Бил Герстънмейър съобщи пред в. " Вашингтон пост ", че следствието ще се интересува от всичко, което би могло да повлияе върху сигурността.
NASA will review workplace safety at SpaceX and Boeing because Elon Musk smoked marijuana
— The Verge (@verge) НАСА разясни, че през идващите няколко месеца ще организира следствие взаимно с частните си сътрудници, с цел да се увери, че тези компании съблюдават критериите ѝ за сигурност на работното място, като по-специално съблюдават условието за среда без дрога .

 
" Спейс Екс " и " Боинг " са двете компании, определени от НАСА за превозване на астронавти в космоса от 2019 година. НАСА не е удостоверила, че следствието е обвързвано с пушенето на канабис от Илон Мъск . Споменаването на дрога в официалното съобщение ѝ обаче навежда на мисълта, че повода за следствието е точно въпросното изявление.
 
В началото на септември Илон Мъск даде двучасово радиоинтервю, по време на което пиеше уиски и пушеше канабис. То бе снимано и излъчено в интернет. Без да загатва изявлението, шефът на НАСА Джим Брайдънстайн означи пред " Вашингтон пост ", че американското галактическо ведомство желае да успокои публичното мнение по отношение на плануваното от 2019 година изпращане на астронавти в космоса от двете компании.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР