НАСА назова вероятната дата на края на света, който според

...
НАСА назова вероятната дата на края на света, който според
Коментари Харесай

„49 метра е сериозно.“ НАСА засече голям обект, летящ към Земята

НАСА назова евентуалната дата на края на света, който съгласно тази версия не е надалеч освен по астрономически, само че и по човешки стандарти. Американски астрономи назоваха и съответната причина за допустима планетарна злополука. Какво мислят за това съветските им сътрудници?

Специалисти от НАСА откриха метеорит, който може да се сблъска със Земята след 23 години, като злополуката може да се случи на Свети Валентин - 14 февруари 2046 година

Обектът, който е обозначен като 2023 DW, е открит на 26 февруари, съгласно Европейската астрономическа организация. Този метеорит с размер към 50 метра е преди всичко в листата на галактическите обекти, които евентуално могат да обиден нашата планета.

В момента се намира на разстояние към 0,12 астрономически единици от Земята. Една астрономическа единица е равна на междинното разстояние сред Земята и Слънцето. НАСА счита, че опцията за конфликт сред Земята и галактически обект не е най-вероятната, само че не изключва най-лошия сюжет за планетата.

За това по какъв начин съветските сътрудници гледат на апокалиптичната прогноза на НАСА, осведомителна организация REGNUM беседва с Владимир Сурдин, откривател в Държавния астрономически институт на името на П. К. Щтернберг.

REGNUM: Владимир Георгиевич, време ли е човечеството да изпадне в суматоха? Някои изявления пишат, че метеорит с размерите на Наклонената кула в Пиза ще се сблъска със Земята.

Владимир Сурдин: Не, за какво. Като предписание орбитата с времето ще бъде конкретизирана и ще се окаже, че ще прелети около Земята. Това се случва в 90% от случаите.

REGNUM: Има ли Русия системи за следене на такива метеорити?

Водоснабдителна система: Русия има свои лични системи за търсене, само че американците имат по-силни системи. Това са няколко роботизирани телескопа, които непрестанно сканират небето. Имаме и ние роботизирани телескопи, само че с малко по-малък диаметър. Те взаимно се допълват. Тук няма конкуренция. Засега астрономите по света нямат опция да управляват цялото небе. Засега няма такава опция.

Но като цяло сравнението с Наклонената кула в Пиза не наподобява доста професионално.

49,2 метра е огромно нещо. Почти три пъти по-голям от Челябинския. Така че, това значи 30 пъти по-голямо тегло. Това е съществено.

Но към момента би трябвало да разберем какъв брой правдоподобно е това известие.

REGNUM: Ако позволим на метеорит да се сблъска със Земята, следствията зависят от това къде тъкмо се случва това - в морето или на сушата?

Водоснабдителна система: С възможност от 65% ще „ кацне “ в океана. Това е по-неприятно събитие от рухването на сушата. Ако това се случи на сушата, тогава ще отиде в земята, ще има много мощна детонация. Но това ще бъде местен проблем. А когато падне в океана, се раждат цунамита и крайбрежията на този океан ще бъдат наводнени със сериозна вълна, а хората живеят по крайбрежията, както знаете. Те не живеят в пустини, не живеят в тайгата, главната маса от популацията живее по крайбрежията. И по този начин, цунамито е много неприятно нещо.

REGNUM: Не би трябвало ли да се вдигне огромно количество прахуляк от рухването върху сушата, който да покрие Слънцето?

В.С.: Не от метеорит с подобен размер. Километър или три километра – да. Сто метра не е задоволително огромен.

REGNUM: Кога за финален път обекти с подобен размер са паднали на Земята?

Водоснабдителна система: През 1908 година падна Тунгуският астероид. Беше към 70 метра. Той избухна във въздуха, само че казусът беше сериозен. Почти 2000 квадратни километра от тайгата бяха унищожени от тази детонация.

REGNUM: Ако се окаже, че конфликтът с подобен обект е неминуем, тогава дали софтуерните благоприятни условия на човечеството могат да предотвратят рухването на този метеорит на Земята?

Водоснабдителна система: Не.

REGNUM: А ракетите? Или бомби?

Водоснабдителна система: Не, не, неефикасно е. При този размер. Като го разделим на няколко елементи, ние единствено ще увеличим площта на вредите.

REGNUM: Не би трябвало ли фрагментите да изгорят в атмосферата?

V.S.: Ако го унищожим на прахуляк, тогава да, те ще изгорят. Но няма по какъв начин да го стриете на прахуляк. И по този начин ще се разпадне на няколко десетки части, за които няма да знаем къде ще паднат. А в случай че се знае точното място на рухването, тогава може да се провежда някаква евакуация. И това място на рухване може да се планува много тъкмо. Ала при куп обособени фрагменти - ще е призрачен сън.

Очаквайте по-нататъшното развиване на сюжета: Астрономът споделя, че е неефикасно да се взривява метеорит, който лети към Земята

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР