NASA кръсти най-новата си програма за изпращане на астронавти на

...
NASA кръсти най-новата си програма за изпращане на астронавти на
Коментари Харесай

През 2024 г. за първи път на Луната ще стъпи жена

NASA кръсти най-новата си стратегия за изпращане на астронавти на Луната " Артемида ". Именно с помощта на нея, през 2024 година, на земния сателит ще стъпи за първи път жена.  

Артемида е древногръцката богиня на лова, плодородието, богиня на женското целомъдрие, настойничка на всичко живо на земята. Тя дава благополучие в брака. Самата тя е девственица.

От НАСА са избрали това име, защото Артемида е древногръцка богиня, сестра на Аполон, чието име бе употребявано за първата лунна стратегия на Съединени американски щати през 60-70 години на предишния век. Освен всичко останало, Артемида е сестра-близначка на Аполон и е богиня на Луната.

В понеделник президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп взе решение да отдели спомагателни 1,6 милиарда $ към бюджета на НАСА, за асимилиране на Луната и Марс. По-рано администрацията на Съединени американски щати взе решение да стартира подготовка за полети на автоматизирани апарати и пилотирани галактически кораби до Луната, като употребява тази стратегия като значима стъпка за образуване на пътувания в далечния космос, преди всичко до Марс. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР