НАСА е почти готова със сондата Parker, с която иска

...
НАСА е почти готова със сондата Parker, с която иска
Коментари Харесай

НАСА ще докосне Слънцето с нова сонда

НАСА е съвсем подготвена със сондата Parker, с която желае скоро да "докосне " Слънцето. Космическата организация ще изстреля сондата Parker на 4-ти август т.г., като ще я приближи рекордно покрай звездата.

Астероидите в Слънчевата система имат един генезис

Унищожителната детонация, която тревожи учените повече от век

Мисията цели да приближи Parker на към 6,1 млн. км. от Слънцето. Това ще е най-близкото разстояние сред звездата и изработен от индивида предмет в историята. За съпоставяне, най-близкият обект от Слънчевата система, Меркурий, е на 46.6 млн. км. разстояние.

Какво ще се случи, когато Слънцето почине

Учени снимаха новородена планета за пръв път

Да се приближи толкоз покрай Слънцето ще е огромно тестване за всеки обект. За задачата НАСА е създала нов вид топлинен щит, който да защищава съставените елементи на Parker. Той е направен от въглеродни нишки и с покритие от "специална бяла формула ", която цели да отрази допустимо най-вече от топлината.

Учените пресмятат, че при такава отдалеченост апаратът ще е изложен на топлота от към 1370 градуса по Целзий. Ако щитът работи по проект, то той би трябвало да обезпечи работна температура на електронните съставни елементи от към 29 градуса по Целзий.

Щитът е с диаметър към 2,4 м. и тежи към 72 кг. Той е инсталиран за сондата единствено на шест точки, като задачата е да се понижи оптимално предаването на топлота.

Parker е кръстена на астронома Юджийн Паркър, който е прочут с множеството си писания и изследвания на звездите, в това число и Слънцето. Негова е и концепцията за така наречен Слънчев вятър.

Междузвездният метеорит няма извънземни жители

Астероид изненада учените, преминавайки покрай Земята

Сондата ще има амбициозната цел да "реши доста от най-големите мистерии за Слънцето, в това число да разбере за какво короната е доста по-гореща от повърхността му ". Освен това посредством нея ще се проучат и процесите на Слънцето, които директно въздействат на Земята и надлежно на живота на нея. Ще се изучи и слънчевата радиация.

Вижте по какъв начин "Хъбъл " снима засмуквана от черна дупка вселена

Вселената може да има 10 пъти повече галактики, в сравнение с допускаме

Ако всичко е наред, задачата ще продължи към 7 години, като през това време ще се създадат към две дузини прелитания към Слънцето. Първото прехвръкване през короната би трябвало да се случи към 3 месеца след потеглянето от Земята, а първите данни би трябвало да дойдат при започване на декември т.г. Първите прелитания ще са на по-далечно разстояние - към 38 млн. км., като последователно сондата ще се доближава от ден на ден.

След края на задачата Parker ще остане без гориво, с цел да поддържа щита постоянно ориентиран към Слънцето. Така последователно сондата ще бъде изложена на топлината напълно и ще се разпадне на прахуляк.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР