Нарушителите на пътя се увеличават в повечето части на страната,

...
Нарушителите на пътя се увеличават в повечето части на страната,
Коментари Харесай

Купени книжки и агресия на пътя в Пловдив?!

Нарушителите на пътя се усилват в множеството елементи на страната, а максимален е техният брой в Пловдив, сочи информация на Министерство на вътрешните работи. Градът оглави класацията за и максимален брой ранени и починали при пътни произшествия.
Кола се вряза в махленски дирек в Пловдив, а водачът се оказа с близо промил алкохол в кръвта. Този е единствено един от образците за нарушавания на пътя през последния месец. По знамение случаят се размина без потърпевши. Джигитите обаче мъчно могат да бъдат спрени.
 
„ Прави ми усещане, че ПТП-ата са доста съществени. Джигитите първо нямат домашно образование, след това имат малко образование и си купуват книжките. Изпреварваме се на една багра разстояние, изпреварват непозволено, карат с висока скорост “, споделя жена с дълготраен стаж зад кормилото.
 
Само за последните три месеца в Пловдив полицията е установила над 14 хиляди нарушавания на пътя. Издадените фишове за близо 30 хиляди. С други думи 6% от жителите са били санкционирани или осъдени от Министерство на вътрешните работи.
 
„ На тези хора им споделят улични хулигани. Има няколко аргументи това да е по този начин. На първо място това е личностният фактор – доста напрежение се натрупа при хората и нормално това напрежение би трябвало да избие някъде. То избива в експанзия на пътя. Това е по този начин, тъй като прекарваме огромна част от времето в придвижване по пътищата и в очакване по тапи “, сподели пред GlasNews.bg психиатърът доктор Веселин Герев.
 
Според пловдивските водачи, една от аргументите за високата скорост тук-там са точно ремонтите, които образуват тапите.
 
„ Половината град е затворен, на доста места има голямо скупчване на коли “, твърди пловдивчанка.
 
В Швейцария да вземем за пример са понижили фрапантно нарушаванията на пътя с камери съвсем на всеки ъгъл. Глобата за превишена скорост с до 15 км/ч е 250 швейцарски франка или 430 лв., а за по-висока скорост санкцията я дефинира арбитър.

„ Там няма служители на реда – има камери, които като те снимат в няколко дни получаваш писмо, с което ти оповестяват каква е санкцията. Ако не внесеш санкцията ти взимат колата и я продават на търг. “, споделя балкарка, която живее там.

 
Според изследване, ароматизаторите с мента успокояват водачите и те не реагират на пътя нападателно, в случай че го усещат.
 
„ По принцип ментолът е алкалоид, който намалява експлозивността. Забавя реакцията на душeвността, само че не двигателно, а мисловно “, споделя доктор Герев.
 
Голям брой нарушавания полицията установи и на автомагистрала „ Тракия “. Заради високата скорост постоянно се стига и до произшествия с съдбовен край.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР