Нарушеното доверие е една от най-лошите ситуации, в които можем

...
Нарушеното доверие е една от най-лошите ситуации, в които можем
Коментари Харесай

Каква вреда нанася лъжата в една връзка и как да разпознаете, че ви лъжат

Нарушеното доверие е една от най-лошите обстановки, в които можем да попаднем, когато поддържаме връзка с различен човек. Каква е същинската щета от лъжата в една връзка? Защо лъжем и може ли това да се поправи по някакъв метод?

Защо лъжем в връзките? Ето 3-те най-чести аргументи

Лъжем най-много сега, в който разберем, че индивидът, с който имаме връзка, може мощно да наруши възприятието ни за сигурност. Стабилните и дълготрайни връзки би трябвало да се градят на доверие, а когато то е накърнено, ни е мъчно да се оправим с него. Именно заради тази причина лъжата в една връзка е едно от нещата, които доста бързо могат да доведат до раздор.
Откъде най-често идва лъжата в една връзка?
Липса на доверие в колегата

Честа причина за непочтеност е неналичието на доверие в другия човек. Страхуваме се да му доверим значима персонална информация - минали контузии, значими събития или обстановки, свързани с работата. Лъжата постоянно може да бъде за неща като финанси, кариера или фамилни проблеми. Някои хора могат да лъжат половинката си в ранните стадии на връзката и от боязън от корист с доверието им. Това се случва най-много на тези от нас, които са по-недоверчиви и на които им мъчно бързо да изградят доверие в другия човек.

Изневяра

Лъжата в една връзка най-често се отнася до невярност на един от сътрудниците. Неверният стартира да измисля извинения, които оправдават отсъствието му от вкъщи или странното му държание. Когато някой води лицемерен живот нормално не желае да се конфронтира с половинката и стартира да измисля разнообразни неистини - доста работа, командировки и всевъзможни други служебни задължения. Воденето на лицемерен живот е доста постоянно срещан проблем - 30 % от мъжете и дамите го вършат, съгласно статистиките.

Страх от оценка и борба

Неискреността също може да бъде резултат от ниското самочувствие, което предизвика боязън от наказание или борба. Понякога един от сътрудниците крие личностни черти или събития, които, по негово мнение, могат да провокират отрицателно отношение у половинката. Най-често ни е мъчно да споделим неуспехите, които претърпяваме. Крием неща като проблеми в работата, значими фамилни събития или финансови проблеми.

Понякога лъжем и за качеството на връзката. От боязън от борба избираме да останем в умерено сполучлива връзка и да се преструваме, че всичко е наред, в сравнение с да проведем почтен диалог с другата си половинка.

До какво води лъжата в една връзка?

Най-сериозната последица от лъжата в една връзка е нарушаването на доверието сред сътрудниците. При разкриване на престореност, потърпевшият може да изпита страсти като яд, възмущение, горест, възприятие за неправда и дестабилизация. Да научите, че вашият сътрудник ви е излъгал, не е по никакъв начин прелестно.

Какви са дълготрайните последствия от лъжата в една връзка?

Тук доста зависи от мащаба на казуса. Ако лъжата визира въпроси, които директно въздействат на действието на връзката (като невярност, водене на лицемерен живот или укриване на информация, обвързвана с финансите на домакинството), това може да накара излъганият сътрудник да приключи връзката. Излязлата нескрито неистина, обвързвана със съществени въпроси от живота, най-често приключва с разлъка или бракоразвод.

Изправянето против „ дребна “ неистина може да провокира сходни усеща, само че не заплашва чак в такава степен връзката. По-скоро всичко зависи от желанието на двамата сътрудници да продължат да се борят за любовта си и възобновяване на доверието между тях.

Какво се случва, когато сътрудникът лъже половинката си и лъжата не бъде разкрита?

Психолозите споделят, че индивидът, който лъже, стартира подсъзнателно да губи доверие в колегата си. Това се назовава отразяване, което проектира нашите страхове и държание върху другия човек. За страдание, това е най-бързият път към проблемите и споровете в връзките. И още един път удостоверява, че е невероятно да се сътвори постоянна връзка, в случай че тя не е учредена на взаимно доверие.

Няма един-единствен метод да разпознаете лъжата в една връзка и даже най-странното държание от страна на колегата не може ясно да свидетелства за това. Съществуват обаче съответни признаци, които може да демонстрират, че в сметката се е прокраднала престореност. Някои от най-честите признаци, че вашият сътрудник ни лъже, включват:
Продължително необичайно и неспокойно държание на колегата Все по-малко време, прекарано дружно Отговаряне на телефонни позвънявания и известия в ексцентрично време, да вземем за пример през нощта и скриване от кого идват Укриване на информация, обвързвана с работа и финанси Гняв и експанзия в разногласия, измисляне на невероятни извинения
Ако са налице тези признаци, първо би трябвало да се запитаме дали в действителност желаеме да продължим да влагаме възприятията и силата си в този вид връзка. Разбира се, има обстановки, които могат да повлияят на нашето решение - финансови отговорности, деца и други. Ако решим да останем във връзка, имайте поради, че ще отнеме доста време, с цел да възстановим доверието.

За страдание, не можем да заметем под килима своето отчаяние. В идеалния случай би трябвало да преосмислим и да преработим всички страсти, които изпитваме по отношение на неискреността и по-късно малко по малко да се опитаме да приемем положението на нещата, да го оставим зад тила си и да продължим напред. Активното присъединяване на другата страна също е значимо. След стресиращ интервал имаме право да усетим още веднъж земята под краката си. Ако индивидът, който е излъгал, няма желание да опита да възвърне доверието, това може да е сигнал, че просто би трябвало да си кажете „ сбогом “.

Автор: Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР