Нарушения в обитавания от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган

...
Нарушения в обитавания от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган
Коментари Харесай

Прокуратурата прогледна за нарушенията в Росенец и други морски строежи

Нарушения в населявания от почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган парк " Росенец ", на подпорната среда край Алепу, на градежи в " Аркутино ", в " Буджака " и на Свети Влас, за които отдавна сигнализират цивилен организации, локални общности и медии, най-накрая бяха видяни от Върховната административна прокуратура (ВАП). Тя открила редица нередности в взаимна инспекция, осъществена на 20 и 21 юли, с държавния и районен строителен надзор, регионалната администрация в Бургас и представители на Морската администрация, излиза наяве от известие на ВАП от сряда.

Държавното обвиняване реши да се задейства откакто съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и сподвижници на дясната коалиция взеха решение да посетят плажа на парк " Росенец ", който се оказа недосегаем за елементарни хора и гардовете на НСО, пазещи тогава към момента Доган, изблъскаха Иванов в морето. Това провокира всеобщо вървене на плаж https://www.mediapool.bg/sled-sblasatsi-s-politsiyata-masov-plazh-i-neprieta-ostavka-na-shefa-na-mvr-burgas-video-news309693.html преди десетина дни край морския сарай на Доган и митинги в Бургас поради подозрително предоставените терени за имението на почетния водач на Движение за права и свободи.

Далеч преди този митинг на 11 юли беше известна бариерата на пътя, водещ до имението на Доган, която спираше хората. Ден преди публичното неодобрение тя бе сменена от краткотрайна строителна ограда, за която в този момент е открито, че пречи на свободния достъп до крайбрежната линия, която е обществена държавна благосъстоятелност.

Прокуратурата ненадейно " прогледна " и за други нередности, които са били обект на не едно журналистически следствия, само че до момента държавното обвиняване не е считало за належащо да ревизира. Така е открито, че в районното министерство липсва утвърден капиталов план за създаване на пристанищен обект на територията на парка. Най-вероятно се има поради удължаването на кея с 200 метра и разширението на яхтеното пристанище на сараите. Няма и утвърден капиталов план за построяването на двуетажна сграда, ситуирана в непосредствена непосредственост до крайбрежната линия, оповестяват от прокуратурата.

Подробности не се оповестяват, както и не е ясно какво ще бъде подхванато по проблема д противозаконните постройки в парка " Росенец ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР