Нарушение при изпълнението на обществена поръчка за санирането в Търговище

...
Нарушение при изпълнението на обществена поръчка за санирането в Търговище
Коментари Харесай

Кметът на Търговище: Нарушение при изпълнението на обществена поръчка за санирането няма

Нарушение при осъществяването на социална поръчка за санирането в Търговище няма. Това сподели кметът на града доктор Дарин Димитров пред БТВ.

Той е индивидът, който подава сигнал до Комисията за защита на конкуренцията, откакто до него стига информация, че компании са сключили картелно съглашение – кой къде да поеме съответна социална поръчка.

Самият Димитров получил информацията към месец, откакто станал кмет на Община Търговище, разяснява той. „ При мен дойде специалистът, който дава отговор за санирането. Каза, че е получил мейл на неговата поща от незнаен спедитор, в който има данни за съглашение сред компаниите, направили паспортизацията и енергийното проучване на тези здания. След като се събрахме с юристите на общината, взехме решение да подадем информация в Комисия за защита на конкуренцията, тъй като това беше терзание за нас и за специалистите, които работеха по тази социална поръчка”.

В Търговище санираните блокове са 50, а има и още поръчки. Самото качество на работите било положително, акцентира Димитров.

Схемата обаче е работила на територията на три общини – Пловдив, Търговище и Гоце Делчев.

Над 50 са били компаниите, „ постигнали разбирателство”. От тях 33 са били настоящите в Община Пловдив, по информация на Комисия за защита на конкуренцията.

От общината споделиха, че при провеждането на търговете преди 4 години не е имало никакво подозрение за манипулирането им или картел сред самите компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР