Нарушени обществени интереси по смисъла на Закона за водите и

...
Нарушени обществени интереси по смисъла на Закона за водите и
Коментари Харесай

МОСВ: Незаконно е вземането на вода от язовир

Нарушени публични ползи по смисъла на Закона за водите и основана причина за отрицателни въздействия върху крайбрежията, върху оборудванията, върху качеството на водите и предпазени зони.

Това е открито от две поредни инспекции на язовири, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

Това откриха специалисти при инспекция на кариера " Печ " в землището на село Гара Орешец, община Димово, специалисти от Басейнова дирекция " Дунавски регион " - Плевен , в наличието на заместник-кмета на общината, откриват, че за оросяване на пътищата при добива на скална маса се употребява вода от язовир " Върбовчец " .
 Някой е садил и копал в чашата на язовир
Някой е садил и копал в чашата на язовир " Аспарухов вал "

Язовирът е благосъстоятелност на " Напоителни системи "

На място е открито, че това се прави с две водоноски по контракт сред Община Димово и " Автомагистрали " ЕАД за безплатно прилагане на язовир общинска благосъстоятелност , показан от водачите на автомобилите-цистерни като съображение за водовземане.

Предстои връчване на акт за административно нарушаване на сдружението - хазяин на техниката , следва да бъде връчен акт за определяне на административно нарушаване.

В поканата за сформиране на акта категорично е посочено, че въпросният контракт не е съображение за водовземане. Съгласно Закона за водите , за водовземане от повърхностния воден обект язовир " Върбовчец " се изисква позволение за водовземане, без което отнемането на вода от язовира предстои на административно-наказателна отговорнос т.

Общественият интерес е нарушен при земеделска обработка на земите в чашата на язовира е открито и при инспекцията , ръководена от заместник-министър Петър Димитров, в региона на язовир " Аспарухов вал ", ситуиран в землищата на град Козлодуй, община Козлодуй, село Златия и село Разград, община Вълчедръм .

Собственикът - " Напоителни системи " ЕАД, е известен за деня и часа , в който ще бъде формиран акт за определяне на административно нарушаване. Случаят, в това число по дейностите за разораване на чашата на язовира, е предаден за инспекция на Районната прокуратура в Монтана.

Преди дни бе открито, че в него са осъществявани аграрни действия. Язовирът е ситуиран в землищата на град Козлодуй, община Козлодуй, село Златия и село Разград, община Вълчедръм. Някой е садил и копал в чашата на язовира, в сектори по левия бряг .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР