Нарушен диалог има тогава, когато една от страните не желае

...
Нарушен диалог има тогава, когато една от страните не желае
Коментари Харесай

Освободеният управител на НЗОК: Свърших си добре работата и защитавах интересите на задравноосигурените лица

Нарушен разговор има тогава, когато една от страните не желае да приказва. Изпратил съм няколко предложения и писма към Български лекарски съюз (БЛС) да продължим разговора - нямаше предпочитание. 

Това съобщи в коридорите на Народното събрание освободеният шеф на НЗОК проф. Петко Салчев.  

" Няма систематични нарушавания от моя страна. Личното ми мнение е следното - от самото начало съм се стремял да съблюдавам законите и нормативните уредби. Там, където е имало опити да се нарушават, не съм се съгласявал. Едно от нещата, което възбуди БЛС, беше нашето мнение във връзка. тяхното предложение за смяна на Националния рамков контракт (НРД). Тогава има зададох един простоват въпрос - Дали с предлагането на този НРД не нарушаваме правата на здравноосигурените лица. НЗОК не е институция на лекарите, а на здравноосигурените лица и би трябвало да пази техните ползи. Аз съм обяснил на БЛС кои ползи на здравноосигурените лица са нарушени с техните претенции. НЗОК не заплаща заплати и техните претенции за заплати в НРД са нарушавания ", категоричне бе проф. Салчев. 

" Нямам персонален спор с никой. Искам да кажа, че към този момент всеки шеф на НЗОК може да бъде освободен по предложение на някоя съсловна организация. Не се усещам афектиран. От какво да съм афектиран, че съм си приключил работата ли? ", приключи някогашният шеф на НЗОК. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР