Народното събрание започва днес (1 септември) пленарната си сесия с

...
Народното събрание започва днес (1 септември) пленарната си сесия с
Коментари Харесай

НС открива пленарната сесия в нова сграда с блиц и парламентарен контрол

Народното събрание стартира през днешния ден (1 септември) пленарната си сесия с блиц и парламентарен надзор.

Това излиза наяве от проектопрограмата, оповестена на интернет страницата на Народното събрание.

След ваканцията си депутатите стартират работа в обновената преди три години пленарна зала в постройката на някогашния Партиен дом на пл. „ Княз Александър I “, добавя Българска телеграфна агенция. 

Заседанието ще стартира в 9:00 часа. 

Очаква се да прозвучат химнът на България и на Европейски Съюз. След откриването по традиция се чака парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, „ Възраждане “, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “ да разгласят главните си цели през новия политически сезон.

По-рано стана ясно и разпределението на местата в новата пленарна зала на някогашния Партиен дом.

От дясно наляво разпределението на местата е както следва: Има Такъв Народ, „ Възраждане “, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, ПП-ДБ. Челните места са едно за представителите на Има Такъв Народ, три за „ Възраждане “, четири за ГЕРБ-СДС, три за Движение за права и свободи, четири за ПП-ДБ и две за Българска социалистическа партия. 

Първа точка от плана на програмата за работа на депутатите планува на настоящи въпроси на народни представители да дава отговор министър-председателят Николай Денков.

Втора точка планува преустановяване пълномощията на народния представител Вежди Рашидов по отношение на подадена от него оставка.

Проектът за стратегия планува още провеждането на постоянен парламентарен надзор.

На въпроси и питания на народни представители ще отговорят финансовия министър Асен Василев и още 10 министри от кабинета.

Това са министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на районното развиване Андрей Цеков, министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, министърът на защитата Тодор Тагарев, министърът на опазването на здравето Христо Хинков, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на земеделието Кирил Вътев, министърът на превоза Георги Гвоздейков, министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева и министърът на спорта Димитър Илиев.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР