Народното събрание трябваше да освободи Делян Добрев като депутат, макар

...
Народното събрание трябваше да освободи Делян Добрев като депутат, макар
Коментари Харесай

Наталия Киселова: НС трябваше да освободи Делян Добрев

Народното заседание трябваше да освободи Делян Добрев като народен представител, въпреки че официално не е направило нарушаване, сподели в предаването " Нещо повече " преподавателят по конституционно право Наталия Киселова :

Когато настоящ депутат желае да приключи своите компетенции най-естественият метод е да подаде оставка и Народното събрание преценя дали този акт е непринуден. Единственото, което ще последва от решението на събранието е от кой миг лицето Х ще престане да бъде депутат. Така че това, което гледаме сега е вид на това  по какъв начин болшинството може да ви разреши да се намеси дали в персоналния, в частния живот на един човек, или да е оставка наужким, т. е. предавам я пред обществото, а в фактически вие ме подкрепяте да остана. Тези случки уронват престижа на Народното събрание, уронват престижа на обособения национален представител  и основават у обществото усет за нещо неприятно.

Според мен официално Народното събрание не извърши нарушаване на конституцията, защото с гласоподаване болшинството на народните представители гласоподаваха по избран метод. Но в по-широкия смисъл на думата, говорейки политически, съгласно мен Народното събрание или болшинството от народните представители сбъркаха, Защото когато едно лице депутат има свободен мандат, той е свободен както да се кандидатира и е свободен да приказва и да гласоподава по избран метод, той  е свободен и да си тръгне.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР