Народното събрание ще разгледа отново промените в Закона за съдебната

...
Народното събрание ще разгледа отново промените в Закона за съдебната
Коментари Харесай

Депутатите решават отново за изваждането на НСлС от прокуратурата след наложеното вето

Народното заседание ще прегледа още веднъж измененията в Закона за правосъдната власт, откакто президентът Румен Радев наложи отчасти несъгласие върху законопроекта.

На 2 юни по време на второ четене на Закон за съдебната власт депутатите взеха решение Националната следствена работа да се отдели от прокуратурата. Това стана по предложение на " Възраждане ", само че се оказа, че то не е прегледано по време на съвещанието на Комисията по правни въпроси.

На 14 юни президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание параграфи 3-10 от Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ), признат от 49-ото Народно заседание на 2 юни 2023 година.

Оспорените разпореждания плануват обособяването на шефа на Националната следствена работа и следствените отдели към прокуратурите в независими органи.

В претекстовете си президентът акцентира, че тези промени възвръщат състояние, което към този момент е съществувало в българското законодателство и е било променено през 2009 година с оглед ефикасното и транспарантно действие на досъдебното произвеждане по наказателни каузи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР