Народното събрание ще отложи с 6 месеца промените в Закона

...
Народното събрание ще отложи с 6 месеца промените в Закона
Коментари Харесай

Промените в Закона за социалните услуги се отлагат с половин година

Народното заседание ще отсрочи с 6 месеца измененията в Закона за обществените услуги. За тази договореност, реализирана сред политическите сили, заяви съпредседателят на парламентарната група на "Обединените патриоти " Искрен Веселинов.

"Всъщност, като изключим Движение за права и свободи, всички се солидаризират, че в границите на тази сесия би трябвало да се одобряват текстове за отсрочване на влизането в действие на законопроекта с 6 месеца. Тоест - нашето предложение да бъде подкрепено ", уточни Веселинов.

Законопроектът на патриотите, дружно с още три плана за смяна на закона, са в дневния ред на пленарното съвещание в петък.

Един от законопроектите, импортиран от Десислав Чуколов и група самостоятелни депутати, планува анулация на Закона за обществените услуги. Другият план - на самостоятелния народен представител Ангел Исаев, предлага на всички места терминът "социални услуги " да се размени със "социална поддръжка ".

Текстове, импортирани от народни представители от "Воля ", плануват отсрочване влизането в действие на закона до 31 декември 2020 година. В плана, импортиран от Искрен Веселинов и депутати от "Обединени патриоти ", също се желае отсрочване на действието на закона до 1 юли 2020 година. По този вид е постигнатият консенсус сред политическите сили.

Социалният министър Деница Сачева към този момент дефинира концепцията за отлагането на действието на закона като "разумно предложение ". "Това дава опция от една страна да се влезе от режим на митинги в режим на диалози. И въпреки това дава опция да се видят всички гледни точки ", съобщи Сачева.

Родители стачкуваха против новия Закон за обществените услуги с шествие към постройката на Народното събрание Според протестиращите законът дава прекалено много власт на страната и неправителствените организации.

Социалният министър акцентира няколко пъти, че законовите текстове няма да доведат до лишаване на деца от родителите им.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР