Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Закона

...
Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Закона
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъдят промени в Закона за оръжията и боеприпасите

Народното заседание ще разиска на второ четене измененията в Закона за оръжията и боеприпасите, с които се вкарва позволителен режим за газовите оръжия и за тези, употребявани за възстановки.

Депутатите ще обсъдят обединявания законопроект за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, импортирани от Министерски съвет и "Обединени патриоти ". С измененията се вкарва възбраната за придобиване, предпазване, носене и приложимост на автоматизирани огнестрелни оръжия, модифицирани в полуавтоматични, както и използването на пълнители с огромен потенциал.

Ограничението не касае фабрично създаденото полуавтоматично оръжие, както и към този момент записаното, модифицирано от автоматизирано.

С измененията се вкарва и ред за краткотрайно прилагане на ловно оръжие от чужденци при ловджийски туризъм. Въвеждането на възбраната е в следствие от транспонирането на европейските условия по отношение на контрола на придобиването и притежаването на оръжие.

В дневния ред на Народното събрание са и първо четене на измененията в Закона за защитата и въоръжените сили, с които се планува български жители, взели участие в задачи и интервенции на въоръжените сили на България отвън територията на страната, да могат да употребяват обществените кухни към министерството на защитата и да бъдат подпомагани с парични средства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР