Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа. Ще

...
Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа. Ще
Коментари Харесай

Депутатите ще приемат Процедурни правила за предлагане на кандидати за председател на КЕВР

Народното заседание ще има пленарно съвещание от 9 часа. Ще бъде утвърдена и седмичната стратегия за работа на депутатите. В предварителния й въриант има 12 точки.

Депутатите ще одобряват Процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претендент за заместник-омбудсман, общественото обявяване на документите, представянето и чуването на претендента за заместник-омбудсман в Комисията по вероизповеданията и правата на индивида, както и процедурата за избор от Народното събрание. Вносител е Комисията по вероизповеданията и правата на индивида (на 3 юли).

Ще има второ гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана на растенията, който е с вносител Министерския съвет (на 12 юни). Приет бе на първо гласоподаване на 19 юни).

В дневния ред е включен и законопроект за одобрение на Втория спомагателен протокол към Всемирната пощенска спогодба от третия ексклузивен конгрес на Всемирния пощенски съюз. Вносител е Министерският съвет на 12 юни.

За одобрение е импортирана и Спогодбата сред държавното управление на Република България и държавното управление на Черна гора за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари, подписана на 17 юни 2019 година в София. Вносител е Министерският съвет (на 19 юни).

Депутатите ще ратифицират и Споразумението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Република Гърция за регламентиране на железопътния трансграничен трафик, подписано на 26 февруари 2020 година в град Александруполис, Република Гърция. Документът е импортиран от Министерския съвет на 19 юни.

Първо гласоподаване ще създадат депутатите на законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебното обучение, който е импортиран от Министерския съвет на 19 юни.

Предстои първо гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване. Вносители са Димитър Лазаров и група народни представители (на 1 юли)

Второ гласоподаване ще има на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси. Документът е импортиран от Министерския съвет на 21 май. С препоръчаните промени се основава Държавно дружество "Държавна петролна компания " и държавни бензиностанции.

Народните представители ще одобряват Процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за подуправител на Националния застрахователен институт, показване и обществено обявяване на документите и чуването на претендентите в Комисията по труда, обществената и демографската политика, както и процедурата за избор от Народното събрание. Вносител е Комисията по труда, обществената и демографската политика.

Първо гласоподаване ще създадат депутатите на законопроект за осъществяване на Регламент (ЕС) 2019/125 от 16 януари 2019 година на Европейския парламент и на Съвета по отношение на търговията с някои артикули, които биха могли да бъдат употребявани за използване на смъртно наказване, изтезания или други форми на грубо, нечовешко или унизително отношение или наказване. Вносител е Министерския съвет (на 23 юни).

В предварителния дневен ред е препоръчана и точката за приемане на Процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране, показване и обществено обявяване на документите и чуване на претендентите в Комисията по енергетика, както и процедурата за избор от Народното събрание. Вносител е Комисията по енергетика.

Депутатите се планували и парламентарен надзор, който се организира в петък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР