Народното събрание се събира на извънредно заседание. Депутатите имат само

...
Народното събрание се събира на извънредно заседание. Депутатите имат само
Коментари Харесай

Народните представители гласуват промени по процедурата за избор на служебен премиер

Народното заседание се събира на изключително съвещание. Депутатите имат единствено една точка в дневния ред. Те би трябвало да одобряват измененията в Закона за Българска народна банка на второ четене, с цел да може да се извърши процедурата по назначение на длъжностен министър-председател съгласно новите правила в Конституцията.
 
Извънредната точка беше вкарана следобяд в петък по неотложност, с цел да могат шефовете и подуправителите на Българска народна банка, както и на Сметната палата и омбудсмана и неговите заместници да стават служебни министър председатели.
 
Преди изключителното съвещание на Народното събрание през днешния ден измененията в Закона за Българска народна банка влизат на второ четене в правната комисия. С тях се отстранява възбраната изпълняващите посочените длъжности да не могат да поемат други постове, с изключение на написаните в закона.
 
В специфичните разпореждания е записано, че заеманите от тях позиции са несъвместими с други постове. Ще имат право и да излизат в неплатен отпуск, до момента в който са служебни министър председатели. На първо четене предложенията бяха признати с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР