Народното събрание реши Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите

...
Народното събрание реши Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите
Коментари Харесай

НС реши Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите на председател на КЕВР до встъпването в длъжност на нов ръководител на комисията

Народното заседание реши Иван Иванов да продължи да извършва функционалностите на ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) до встъпването в служба на нов началник на комисията.

Със 132 гласа „за“, два „против“ и осем „въздържал се“ Народното събрание одобри решение за споразумяване на последствията от решението на Конституционния съд по отношение на избора на ръководител на КЕВР.

Иван Иванов беше определен за ръководител на КЕВР на 2 април 2015 година Той управлява комисията до 10 февруари 2022 година, когато Народното събрание избра Станислав Тодоров за ръководител на КЕВР.

Бащите и осиновителите да могат да употребяват два месеца отпуск за развъждане на дете до осемгодишна възраст гласоподава Народното събрание с признати на второ четене промени в Кодекса на труда. Отпускът ще може да се употребява едновременно или на части, гласоподаваха депутатите. Условието е бащата да не е вземал отпуск за развъждане на дете до двегодишна възраст.

Предвиденият отпуск не може да се трансферира на другия родител, гласоподава Народното събрание. Възможността за прилагане на двумесечен отпуск за развъждане на дете до осемгодишна възраст е единствено за обезпечени лица, като всяка година компенсацията ще се дефинира категорично. Времето, през което се употребява отпускът, се признава за трудов стаж.

Бащата (осиновителят), който желае да употребява отпуск за дете, би трябвало да уведоми за това работодателя си минимум 10 работни дни авансово.

С измененията в Кодекса на труда се транспонират в българското законодателство две съществени наставления на Европейски Съюз – едната е обвързвана с предвидими и транспарантни условия на труд, а другата – със съчетаването на фамилните отговорности и професионалния живот. В тази връзка са заложени две разпореждания, които дават опция на служащия и служителя да има съответна информация, обвързвана с трудовото му правно отношение и се доразвива с детайли за опцията за професионално израстване. Предвидени са и спомагателни благоприятни условия, свързани с информация във връзка с заплатата, на почивките, на работното време и на отпуските.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР