Народното събрание прие предложението на „Продължаваме промяната“ да бъде съкратена

...
Народното събрание прие предложението на „Продължаваме промяната“ да бъде съкратена
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите съкратиха коледната си ваканция

Народното заседание одобри предлагането на „ Продължаваме промяната “ да бъде съкратена ваканцията им за Коледа.

Съгласно в този момент настоящия Правилник те трябваше да почиват от 22 декември до 10 януари. Сега обаче, Народното събрание ще е във почивка от 29 декември до 31 декември. От „ ИТН “ предложиха ваканцията да бъде напълно анулирана, само че предлагането им беше отхвърлено.

" За " предлагането гласоподаваха 181 народни представители, " срещу " -20 и " въздържал се " - 11.



Народните представители не престават с приемането на правилника, по който ще работи 47-мият парламент. До момента е решено да има 24 комисии в Народното събрание - две повече от предходния. Новите комисии са за корупцията и за туризма. Беше признато и ръководителят и зам.-председателите на Народното събрание да могат да вземат участие в комисии.

В парламентарния надзор беше извършено чуване на здравния министър Асена Сербезова. Тя отговори на два въпроса от народните представители Костадин Ангелов и Асен Балтов от ГЕРБ-СДС.

Въпросът на първия касаеше активността болница " Сърце и мозък " и разкриването на спомагателни медицински действия, а на втория - сливането на болница " Лозенец " с Педиатрията, което Асена Сербезова спря при встъпването си в служба.



Окончателното решение за болница „ Лозенец “ ще бъде взето след изясняване на всички обстоятелства. Фактите удостоверяват правилността на решението ми, съобщи проф. Асена Сербезова.

„ Има 4 протокола, подписани от министъра на опазването на здравето по този проблем. В рамките на първите 2 дни организирах срещи с всички заинтригувани страни, в това число с ректора на Софийския университет и управлението на болница „ Лозенец “.

Уверявам ви, че решението по отношение на посоченото превръщане ще бъде направено с оглед потребността от гласност. За мен са значими установяването на естествената образователна активност в СУ „ Св. Климент Охридски “, по този начин и намирането на дълготрайно решение на казуса “, акцентира здравният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР