Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за

...
Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

НС прие на първо четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование и в Закона за младежта

Народното заседание одобри на първо четене промени в Закона за предучилищното и учебното обучение и в Закона за младежта.

Народното събрание одобри на първо четене импортираните от Министерския съвет промени в Закона за предучилищното и учебното обучение. Измененията, подкрепени от 123 народни представители, 63 – „ срещу “ и 14 – „ въздържал се “, категорично не разрешават реализирането на политическата и партийна активност в системата на предучилищното и учебното обучение. Досега такава възбрана имаше за налагане на идеологически или религиозни доктрини.

Със законопроекта се предлага да бъде признат текст, съгласно който при осъществяване на своите функционалности лицата, заемащи служба на педагогичен експерт, както и тези, заемащи длъжностите шеф, заместник-директор, са длъжни да са политически неутрални.

На първо четене Народното събрание одобри и промени в Закона за младежта, импортирани от Министерския съвет. В претекстовете държавното управление показва, че промените целят да се сътвори по-ефективна законова рамка в региона на младежта и да бъдат позволени проблеми, зародили в практиката по използване на настоящите текстове на закона. Предвиждат се промени в наличието на Националната тактика за младежта като предлаганите промени са свързани с Методологията за стратегическо обмисляне. Основната цел е реализиране на сходство сред законово откритото наличие на Националната тактика за младежта с практиките при стратегическо обмисляне в Република България, написа в претекстовете си Министерският съвет. Според държавното управление допълнението на наличието на тактиката ще подсигурява по-пълното отразяване на потребностите и проблематиката на младежите и младежките организации в страната.

Народното събрание не одобри на първо четене препоръчаните от народни представители от парламентарната група на партия „ Възраждане “ промени в Гражданския процесуален кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР