Народното събрание прие на първо четене два проекта за промени

...
Народното събрание прие на първо четене два проекта за промени
Коментари Харесай

НС: Чужди превозвачи влизат в пътническия железопътен транспорт у нас

Народното заседание одобри на първо четене два плана за промени в Закона за железопътния превоз, съобщи БНР. Единият от тях е на държавното управление. Той предвиждавъзможност непознати превозвачи също да могат да правят пътнически жп-превози. От опозицията се оповестиха " срещу ".

Според Ивайло Чорбов от " Възраждане " това би довело до липса на надзор върху ръководството на социална инфраструктура от частни компании.

" Законопроектът е в интерес на частни компании и компании, които не носят отговорност за това какво правят като услуга за хората ", разясни той.

От ПП-ДБ ще изискат работна група да предложи ремонти в закона преди второто му четене, разгласи Настимир Ананиев. " Относно концесиите и метода, по който се случват, би трябвало да има политическа воля и да се сътвори работна група сред четенията ", уточни той.

Другият план, който беше утвърден на първо четене, е на депутата от ПП-ДБ Димитър Найденов. Той планува документите за железопътния превоз като пътен лист и бордови дневник на локомотива, разписанието на влака - да се съхраняват освен на книжен, само че и на електронен притежател. По тези оферти възражения нямаше.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР