Народното събрание по един несъмнен, безспорен, ясен и категоричен начин

...
Народното събрание по един несъмнен, безспорен, ясен и категоричен начин
Коментари Харесай

Експерт: Конституционният съд не може да задължи парламента да пусне референдума за еврото

„ Народното събрание по един безспорен, неоспорим, явен и безапелационен метод взе решение, с което отхвърля оферти от „ Възраждане “ референдум. “

Това разяснява в Euronews PrimeTime конституционният специалист доктор Орлин Колев.

„ Решението на Народното събрание е обнародвано в Държавен вестник и сякаш там претекстове липсват. Решението препраща към претекстовете на водещата комисия, както и нейните мнения “, уточни той.
Редица са причините, с които не би следвало да се допусне провеждането на този референдум. Един от главните е, че опонира на интернационалните контракти.
Според доктор Колев " можем да приемем, че в прочут смисъл Народното събрание не е изпълнило точната процедура по закон, само че неговия дух ".

Няма период, в който Конституционният съд би трябвало да се произнесе по отношение на законността на решението на Народното събрание , с което бе отхвърлено произвеждането на референдума.
Не се знае какъв брой дълго може да трае тази процедура. Дори и да има периоди, те не са наложителни за Конституция съд.
По думите на конституционния специалист вносителите на референдума за отсрочване приемането на еврото би трябвало да си отговорят дали въпросът подхожда на концепцията, концепцията и допустимостта на закона и дали те са подвели тези 400 000 хиляди български жители.

Експертът акцентира, че даже и Конституционният съд да разгласи решението на Народното събрание за противоконституционно, той никога не може да задължи Народното събрание да вземе решение в противоположния смисъл.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР