Народното събрание одобри финансова помощ за Украйна в размер на

...
Народното събрание одобри финансова помощ за Украйна в размер на
Коментари Харесай

Парламентът одобри помощ за Украйна от 60 хил. евро

Народното заседание утвърди финансова помощ за Украйна в размер на 60 хиляди евро. Става дума за присъединяване на България в 4-годишна стратегия на Организацията за икономическо съдействие и развиване ( Организацията за икономическо сътрудничество и раз ). Парите са от одобрените прехвърляния за помощ за развиване и филантропична помощ по бюджета на Министерството на външните работи за 2023 година

Новината идва месец, откакто България транспортира към Украйна, която се пази от съветската експанзия. България е една от страните, които доставят най-вече оръжия на украинската войска, откакто страната беше нападната от Русия през февруари 2022 година

Законопроектът беше признат с гласовете на ГЕРБ , ПП-ДБ и Движение за права и свободи . Опозицията се разгласи срещу ратификацията на документа. Срещу решението възразиха най-активно от " Възраждане " и " ИТН " .

Четиригодишната стратегия надгражда и доразвива Плана за деяние на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Украйна, който се ползва от 2015 година Дейностите и ограниченията по нея са на обща стойност 16,5 милиона евро.

Финансирането е напълно с доброволни вноски от страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, претенденти за участие и сътрудници, които имат предпочитание да я поддържат. България кандидатства за участие в организацията.

Наскоро с приходите от замразените съветски активи да се купуват оръжия за Украйна, както и за спомагателна военна помощ.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Йенс Столтенберг пък предложи да бъде основан петгодишен фонд от 100 милиарда евро за подкрепяне на Украйна, която да е самостоятелна от управническите решения в Съединени американски щати. Това става на фона на в Съединени американски щати нов пакет с американска помощ за Украйна.
 Забавяне или съблюдаване на закона. Как българските БТР-и отпътуват за Украйна  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР