Народното събрание избра бившия вицепремиер и настоящ депутат от групата

...
Народното събрание избра бившия вицепремиер и настоящ депутат от групата
Коментари Харесай

Валери Симеонов стана зам.-председател на Комисията по енергетика

Народното заседание избра някогашния вицепремиер и сегашен народен представител от групата на „ Обединени патриоти “ Валери Симеонов за заместник-председател на Комисията по енергетика.
Симеонов се върна като народен представител в Народното събрание откакто подаде оставка, причина за която станаха няколкоседмичните митинги на майките от самодейността „ Системата ни убива “, които той назова „ кресливи дами “ с „ сякаш заболели деца “.
Към тяхното искане Симеонов да понесе политическа отговорност за думите си се причислиха и партиите от опозицията, а настояванията за оставката му бяха подсилени след арестите в Държавната организация за българите в чужбина, която попадаше в неговия сектор.
Макар по време на престоя му в държавното управление това да не беше измежду неговите ресори, Симеонов постоянно е коментирал обществено проблемите в бранша.
В началото на годината, да вземем за пример, той разгласи, че в енергетиката има корупционни схеми, като дори подаде сигнал в прокуратурата за една, обвързвана с Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2” и също така видя партийно кадруване при промени в управлението на Електроенергийния систематичен оператор.
Отново през днешния ден пост в парламентарна комисия получи и различен върховен политик, върнал се още веднъж на депутатската банка – някогашният зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия. Той ще е заместник-председател на комисията по външна политика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР